Másfél év után indult újra magyar női alpesi síző a vk-ban

2023.11.11. 14:18 Módosítva: 2023.11.11. 14:18
Nem ért célba az első futamban a női alpesi sízők világkupa-sorozatának finnországi Leviben zajló műlesikló-viadalán Tóth Zita, aki így vasárnap próbálkozhat újra.

A nemzetközi szövetség (FIS) eredményközlő oldala szerint a Vasas sportolója 71-es rajtszámmal kezdhette meg a versenyt a 85 fős mezőnyben, de nem tudta befejezni az első csúszását.

A magyar szövetség közleménye szerint a pekingi téli olimpián is szerepelt Tóth Zita elsőéves felnőttként áll rajthoz a vk-sorozat hétvégi futamain.

Legutóbb 2022 januárjában Zágrábban vett részt vk-viadalon, a mostani szezonban a vk-versenyek mellett az Európa-kupa futamain is tervez rajthoz állni.

Leviben a szombati műlesiklóverseny első futama után a szakág kétszeres vk-győztese, a szlovák Petra Vlhova áll az élen, másodikként a német Lena Dürr, harmadikként pedig a kétszeres olimpiai bajnok, a szakágban és az összetettben is címvédő amerikai Mikaela Shiffrin várja a kora délutáni folytatást.

Vlhova az első sorozatot követően a másodikban is a leggyorsabb volt, így egyértelműen diadalmaskodott szombaton. Mögötte a német Lena Dürr zárt másodikként, az osztrák Katharina Liensberger pedig harmadikként. Az első futam után még harmadik helyen álló amerikai Mikaela Shiffrin végül negyedik lett. A kétszeres olimpiai bajnok, a szakágban és az összetettben is címvédő versenyző a második sorozatban csak a 10. időt érte el, emiatt lecsúszott a dobogós pozícióról.

Vasárnap szintén 10 órakor rendezik az első, 13 órakor pedig a második futamot.

(MTI)