Ritkán látható magyar sportsiker született Ausztriában

2023.12.11. 14:53
Tóth Zita csaknem hat év után az első magyar alpesi síző, aki pontot szerzett az Európa Kupában.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 21 éves versenyző a három pontot érő 28. helyen végzett műlesiklásban az ausztriai Hippachban rendezett versenyen.

Tóth Zita 48-as rajtszámmal indult az első futamban, ahol magabiztos sízéssel a 28. lett. A második futamot is nagyobb hiba nélkül teljesítette, de javítani nem tudott a pozícióján. A Vasas sízője pályafutása első pontjainak örülhetett az Európa Kupában, írja az MTI.

„Az idei cél elsősorban az volt, hogy összejöjjön a pontszerzés az Európa Kupában, és ez sikerült Zitának. Ez az eredmény a következő versenyekhez és a világkupás szerepléseihez is önbizalmat adhat számára” – nyilatkozta Szepesi Bertold szövetségi kapitány.

„Nagyon örülünk a pontszerző szereplésnek, és még csak a szezon elején tartunk. Látszik, hogy a kitartó munkájának meglett az eredménye. Lépésről lépésre tudatosan halad, fejlődik és a Magyar Sí Szövetség továbbra is segíti őt céljai elérésében” – mondta Petrahn Barbara főtitkár.

Legutóbb az EK-ban szintén műlesiklásban Samsal Dalibornak sikerült pontszerző helyen végeznie még 2018 márciusában, míg a nőknél 2016-ban Miklós Editnek lesiklásban.