Törött hüvelykujjal, zúzódott sípcsonttal olimpiai hős lett a magyar srác

2024.01.26. 16:24
Most már biztos, hogy az aranyérmesek mellett a legtöbbet a magyar alpesi sízőkről beszélnek Kangvonban, a IV. ifjúsági téli olimpián. Azok után, hogy kedden Körtvélyessy Dóra az óriásműlesiklásban elhagyta a rajtnál a botjait, és botok nélkül a 23. helyet szerezte meg, a műlesiklásban Schneider Milán kézközépcsonttöréssel és sípcsontzúzódással a 20. helyen végzett!

A műlesiklással befejezték a szereplést a magyar alpesi sízők Kangvonban, a IV, ifjúsági téli olimpián. Schneider Milánról csak utólag derült ki, hogy a bemelegítésnél eltörte az egyik kézközépcsontját. Mindkét futamot így teljesítette, az ujja alig ment bele a kesztyűbe, és a botot hozzá kellett erősíteni a kezéhez.  Így lett 50-es rajtszámmal az első futamban a harmincharmadik, amivel épphogy lemaradt a fordításról. (Ahhoz az első harmincban kellett volna végeznie.)

A két futam között a Medical Centerben jegelték a kezét, ott kapott fájdalomcsillapítót, és az orvos azt mondta neki, hogy valószínűleg eltörött a csont a jobb kezében. Ő azonban mindenképpen szeretett volna elindulni a második futamban, és el is indult, az orvosi intelem ellenére.

Miután befáslizták a jobb kezét, hiszen a hüvelykujj tövénél a kétszeresére duzzadt a csont, a síkesztyűt nem sikerült felhúzni. Végül hárman veselkedtek neki, úgy rángatták fel a kézvédőt, továbbá a síbotot odakötözték a jobb kezéhez, mert fogni nem tudott vele. 

Ezek után Milán hősiesen végigment a pályán, és összességében a huszadik helyet szerezte meg!

Hősként tiszteljük Milánt, aki elégedett volt a teljesítményével, és én magam is rendkívül jónak tartom ezt a helyezést, különösen a körülmények ismeretében – mondta telefonon Szepesi Bertold szövetségi kapitány. – Hihetetlen a fájdalomtűrő képessége, a bemelegítésnél a sípcsontját úgy beverte az egyik kapuba, hogy zúzódásokat szenvedett, de meg se rezzent. A hüvelykujja pedig cipónyira dagadt, az orvos nem akarta engedni neki a versenyzést, de ő a saját felelősségére vállalta. 

Schneider Milán ugyancsak a Fullsport SE-vel készül, azzal a klubbal, amelynek Körtvélyessy Dóra, a másik magyar olimpikon is a versenyzője. Dóra egyébként a műlesiklásban a 23. helyen végzett.