Szávay párosban még javíthat Párizsban

2008.06.02. 07:41
A szerb nők remekül vették a vasárnapi akadályokat a Roland Garroson. A férfiaknál két meccs után jött az eső menetrend szerint, de aztán sikerült újra felvenni a fonalat.

A nap első meglepetését a spanyol Carla Suarez Navarro okozta, könnyen legyőzte a nála több mint 100 hellyel előbbre álló olasz Flavia Pennettát. A spanyol idén a kolumbiai Bogotában rendezett Tier III-as versenyen a selejtezőkből indulva, 6 győzelmet aratva az elődöntőig menetelt, majd az akkor 89. helyen álló argentin Salernitól kapott ki.

A szerbek remekeltek, Jankovics a lengyel Radwanska ellen ment tovább, Ivanovics gémet sem veszített, 54 perc alatt végezte ki a ranglistán 77. cseh Petra Cetkovskát.

A fentebb említett Pennetta még egy meccset veszített tegnap, mégpedig Szávay Ágnessel szemben. Mármint párosban: a Szávay, Szafina duó 6:3, 7:6-ra verte az orosz Kirilenkóval az oldalán próbálkozó olaszt. Ezzel az egyesben kiesett magyar élversenyző párosban már a legjobb tizenhat között van.

Szávay egyesbeli kiesése kapcsán még elmondjuk, az idén 29 meccset vívott eddig, 16-szor nyert, 13-szor kikapott. Ebből a 13-ból csak kétszer veszített nála papíron is jobb játékostól, Párizsban Csakvetadzétól, Berlinben Ivanovicstól. Nyolcszor győzte le olyan teniszezőnő, aki hátrébb állt a világranglistán, de a legjobb százban szerepelt. Ilyen a cseh Kvitova is, aki jön föl rendesen, idei mérlege lenyűgöző, 20 győzelem, mindössze 9 vereség.

Biztosan lesz spanyol a férfi egyes elődöntőjében, Nadal és Almgaro egymás ellen mérkőzik a legjobb nyolc között. Nadal nagyon simán verte honfitársát. Verdasco hit nélkül lépett pályára, saját adogatását egyszer, még az első szettben nyerte meg. Utána másfél óra alatt csak két gémet nyert, mindkétszer Nadal adogatását vette el. Almagro nagyon megizzadt a nála 125 hellyel hátrébb álló Chardy ellen, de három játszmában legyőzte a 21 éves franciát.

A Roland Garroshoz kapcsolódó hír, hogy saját bevallása szerint meg akarták vesztegetni a japán Morigami Akikót a francia nyílt teniszbajnokságon. A 28 éves játékos párosban honfitársával, Nakamura Aikóval indult, és első mérkőzésüket megelőzően környékezték meg.

"Odajött hozzám egy edző azzal, hogy veszítsük el a meccset. Teljesen sokkolt a kérés, mert én mindig mindent megteszek a győzelemért" - közölte a japán teniszező, aki társával ezzel együtt is 6:0, 6:1-re kikapott a kínai Csan, Csuang duótól.

Morigami nem akarta elárulni a tettes kilétét, de utalt arra, hogy a világranglista 71. helyén álló Nakamura nagy versenyben van az olimpiai részvételért, és a - végül csakugyan bekövetkezett - vereséggel jelentősen csökkentek az esélyei...

A végére még egy hír a magyar tenisz világából. Király Pálma sikerével fejeződött be a montenegrói Budván rendezett, 10 ezer dollár összdíjazású női tenisztorna. A 17 éves magyar tehetség a döntőben a horvát Mrdezát győzte le két játszmában, 7:5, 6:1-re.

Roland Garros, Párizs (15 575 960 euró)

Férfi egyes, Nyolcaddöntő: Gulbis (lett)-Llodra (francia) 6:4, 7:6, 6:3, Djokovics (3., szerb)-Mathieu (francia, 18.) 6:4, 6:3, 6:4, Nadal (2., spanyol)-Verdasco (22., spanyol) 6:1, 6:0, 6:2, Almagro (19., spanyol)-Chardy (francia) 7:6, 7:6, 7:5.

Női egyes, Nyolcaddöntő: Jankovics (3., szerb)-Radwanska (14., lengyel) 6:3, 7:6, Ivanovics (2., szerb)-Cetkovska (cseh) 6:0, 6:0, Suarez Navarro (spanyol)-Pennetta (26., olasz) 6:3, 6:2, Schnyder (10., svájci)-Srebotnik (27., szlovén) 6:2, 6:4