Szávay 2. fordulós a Roland Garroson

2009.05.25. 13:18

A vilagringlista-31. magyar első ellenfele a selejtezőből főtáblára jutó, 19 éves olasz Corinna Dentoni volt a Roland Garroson. Nagy csatában, 1 óra 46 perc alatt 6:3, 6:4-re nyert Szávay. A következő körben az orosz Jelena Vesznyina ellen folytatja.

Dentoni első Grand Slam tornáján indult, a selejtezőből a fehérorosz Puszek, a kazah Karatancseva és a francia Fedossova legyőzésével került a legjobb 128-ba. Csak ITF-versenyeken került eddig a főtáblára, négyszer játszott negyeddöntőt.

Az első szettben Szávay két fogadóelőnnyel pillanatok alatt elhúzott 3:0-ra. Dentoni brékelt, majd hozta az adogatását is, sőt közelt került az egyenlítéshez, de Szávay végül nyerte az adogatását. Nagy csatát hozott az utolsó három gém, kétszer is nehezen, de végül hozta a magyar teniszező az adogatását, végül 51 perc alatt (8 ki nem kényszerített és három kettős hibával) 6:3-ra nyerte az első játszmát.

A második szettben sima három játékkal megint 3:0-ra ment el Szávay, fogadóként nullára nyerte a második gémet. Aztán úgy folytatódott, ahogy az elsőben, brékelt és 3:2-re visszakapaszkodott, ezúttal ki is egyenlített Dentoni.

Szávay összekapta magát, simán hozta adogatását, majd elvette Dentoniét, 5:3 után a továbbjutásért adogathatott. Ez elsőre nem sikerült, az olasz megint elvette a szervát. Szávay egyből visszabrékelt, így egy óra 46 perc alatt megnyerte első meccsét.

Feltűnően sok, 18 ki nem kényszerített hibát vétett Szávay, kettőshibából is hat jött össze. A második fordulóban, a világanglistán 49. orosz Jelena Vesznyina ellen ennél pontosabb játék kell majd. A két játékos eddig egyszer találkozott, tavaly, a miami keménypályás tornán az orosz nyert három szettben.