Czink Melinda is továbbjutott Párizsban

2009.05.26. 15:34

Czink Melinda három szettben nyert a 19 éves lett Anastasija Sevastova ellen a párizsi nyílt teniszbajnokság első fordulójában. Czink hosszú esőszünet után, vesztes állásból fordította a meg a meccset, másfél óra alatt, 3:6, 6:4, 6:1-gyel jutott tovább.

Harmadszor indult a párizsi versenyen a jelenleg világranglista-62. magyar teniszező. Eddig a második körnél tovább egyszer sem jutott, ezt a célt már teljesítette. Legyőzte a 19 éves, selejtezőből főtáblára jutott lett Anastasija Sevastovát. Az elején mindenki hozta a saját adogatását, majd 3:2-es lett vezetés után majdnem kétórás esőszünet következett. Ez Czinket zavarta meg jobban, a folytatásban csak egyetlen gémet nyert, azt is 5:2 után, 33 perc alatt elment az első játszma.

A másodikban összeszedetten és pontosan teniszezett a magyar, brékelőnyét kihasználva 6:4-gyel egyenlített. A döntjő játszma egyértelműen az övé volt, Sevastova 5:0-nál nyerte az első gémet, egyben az utolsót is. Czinknek az utolsó két szettben csak 7 ki nem kényszerített hibája volt. A folytatásban az osztrák Sybille Bammer lesz az ellenfele, aki 6:3, 7:6-ra nyert a francia Dechy ellen. Bammer a torna 28. kiemeltje, 29. a világranglistán.