A magyarok továbbmentek a R. Garroson

2009.05.27. 09:22

Czink Melinda egyesben, Szávay Ágnes párosban jutott tovább. A keddi nap két férfi kiemeltnek jelentette az utolsó játszmát. Serena Williams csak óriási küzdelemben jutott tovább. Szerdán Czink párosban, Szávay Jelena Vesznyinával egyesben lép salakra.

Czink gyatrán kezdett, de a végén könnyedén győzte le a lett Sevastovát. Szávay az argentin Gisela Dulkóval az oldalán, az olasz Camerint és az orosz Csakvetadzét verte. Nagyon megszenvedett a sikerért Serena Williams, három szettben búcsúztatta Klara Zakopalovát. A cseh teniszező nyolc mérkőzéslabdát hárított. Nem volt ilyen szerencséje Serena két honfitársának, a férfi egyesben induló James Blake-nek és Mardy Fishnek. Az előbbi a 15., utóbbi a 22. helyre rangsorolva már az első körben elbukott.

A nőknél Szvetlana Kuznyecova és Jelena Jankovics is könnyen vette az első akadályt, a férfiaknál Novak Djokovics is bemutatkozott, de csak másfél szettet kellett játszania. Ellenfele, az ecuadori Nicolas Lapentti feladta.

Szerdán mindkét versenyben lévő magyar pályára lép. Szávay Ágnes a 4. pálya második programjában szerepel majd. Ellenfele a világranglista-49. Jelena Vesznyina lesz. A Lvovban született, de orosz színekben versenyző teniszező 2008-ben, a miami keménypályás tornán három szettben legyőzte Szávayt. Vesznyina a francia Bremond ellen nyert a nyitó körben. Idén Aucklandben döntőt játszott, Dubajban és Charlestonban negyed-, Ponte Vedra Beachben elődöntős volt. 21 győzelme és 10 veresége van a szezonban, a világranglistán 29 helyet javított év végi eredményéhez képest.

Czink Melinda párosban is elkezdi. Nehéz feladat vár rá és társára, a dél-afrikai Natalie Grandinra. A világ legjobb női párosával, az első kiemelt Cara Black, Liezel Huber duóval szemben kell helytállniuk.