Jimmy Jump ráijesztett Federerre

2009.06.08. 14:29 Módosítva: 2009.06.08. 14:29
Barcelona-zászlóval és katalán sapkával akart hódolni kedvenc teniszezője előtt a beszaladóművész, de a svájci bajnok nem ismerte föl, a biztonságiak lekapcsolták. Börtönbe kerülhet.

A hivatásos berohanóember, Jimmy Jump zavarta meg vasárnap a Roland Garros (RG) döntőjét, amikor 6-1, 2-1-es Federer-vezetésnél bement a párizsi centerpályára.

A katalán rajongó Roger Federer iránti tiszteletét akarta kimutatni: piros póló és svájcikeresztes zokni volt rajta, kedvenc futballklubja, a Barcelona zászlója a kezében, és a klasszis fejére próbálta húzni nemzeti sapkáját, amit korábban már Lionel Messi is viselt.

A teniszező nem engedte, odaértek a biztonságiak, de Jump elmenekült, átugrott a hálón, az ellenfél Robin Söderling térfelén fogták el, teperték le.

Az afp hírügynökség szerint Federert éltette és kedvenc futballcsapata, a Barcelona ellendrukkerét, a Real Madrid-rajongó Rafael Nadalt gyalázta, aki az előző három évben legyőzte Párizsban a svájcit.

”Előfordult már velem hasonló, de általában azt mondják, ezt meg kellett tennem, ám most nem ez történt. Fogalmam sem volt, mit akar tőlem, megijedtem, talán le is kellett volna ülnöm átgondolni, mi történt” – nyilatkozta a meccs után Federer, már RG-bajnokként.

Jump korábban futball-Eb- és BL-döntőt, rögbi-vb-finálét is zavart meg. Mindig a Barcelonát hirdeti, akit kedvel, a piros sapkával akarja megajándékozni, sosem bántott senkit.

Gesztusát Franciaországban nem értékelték, ha az ottani teniszszövetség feljelenti, akár egyéves börtönbüntetést is kaphat.