Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem jött össze Kapros harmadik tornagyőzelme

2009.11.23. 14:49

Kapros Anikó 2006 májusában, Pekingben nyert legutóbb nemzetközi versenyt. Pályafutása harmadik győzelmére még várni kell, a torontói, 50 ezer dolláros torna fináléjában 6:4, 4:6, 0:6-ra kikapott az olasz Camila Giorgitól. Balázs Attila Iránban nyert meg egy 15 ezer dolláros versenyt.

Három amerikai – Gail Brodsky, Kimberly Couts és Lindsay Lee-Warers – legyőzése után az elődöntőben a negyedik kiemelt, a kanadai Sharon Fichman következett volna, de ellenfele sérülés miatt nem állt ki. A döntőben az első kiemeltet is búcsúztató Camila Giorgival játszott.

Az első szettben 2:4-ről fordított Kapros, négy gémet nyert egymás után. A másodikban az olasz sokkal pontosabban játszott, a végére a magyar teniszező nagyon elfáradt, egyre többet rontott. Giorgi karrierje második győzelmét aratta, Kapros az idei szezonban harmadszor került a döntőbe, de egyszer sem sikerült nyernie.

Kapros 2003 és 2004-ben is top100-as volt, 2004. május 10-én a 44. helyen állt a világranglistán. Ezzel a második hellyel megint bekerült a legjobb kétszáz közé, a legfrissebb világranglistán a 190. helyen áll. Babos Tímea újabb 50 helyet jött fel, már a 547. Az első ötvenben semmi változás nem történt, Czink Melinda továbbra is a 38., míg Szávay Ágnes a 40. helyen áll.

A férfiak közül Kellner Ádám egy csehországi verseny első körében esett ki. Balázs Attila és György Iránban, Kish Islanden folytatta. Az utóbbi a negyeddöntőben, a német Gero Kretschmertől kapott ki. A tornán hatodik kiemelt Balázs Attila viszont a döntőig menetelt, ahol nemes bosszút állt, legyőzte a testvérét korábban búcsúztató németet.

Karrierje hatodik tornagyőzelmét aratta, két héten belül másodszor nyert Iránban. Sikerével 56 helyet javított a világanglistán és a 356. helyre jött fel. A legjobb magyar férfi teniszező még mindig Kellner Ádám, 122 pontjával 339.