Nem jött össze Kapros harmadik tornagyőzelme

2009.11.23. 14:49

Kapros Anikó 2006 májusában, Pekingben nyert legutóbb nemzetközi versenyt. Pályafutása harmadik győzelmére még várni kell, a torontói, 50 ezer dolláros torna fináléjában 6:4, 4:6, 0:6-ra kikapott az olasz Camila Giorgitól. Balázs Attila Iránban nyert meg egy 15 ezer dolláros versenyt.

Három amerikai – Gail Brodsky, Kimberly Couts és Lindsay Lee-Warers – legyőzése után az elődöntőben a negyedik kiemelt, a kanadai Sharon Fichman következett volna, de ellenfele sérülés miatt nem állt ki. A döntőben az első kiemeltet is búcsúztató Camila Giorgival játszott.

Az első szettben 2:4-ről fordított Kapros, négy gémet nyert egymás után. A másodikban az olasz sokkal pontosabban játszott, a végére a magyar teniszező nagyon elfáradt, egyre többet rontott. Giorgi karrierje második győzelmét aratta, Kapros az idei szezonban harmadszor került a döntőbe, de egyszer sem sikerült nyernie.

Kapros 2003 és 2004-ben is top100-as volt, 2004. május 10-én a 44. helyen állt a világranglistán. Ezzel a második hellyel megint bekerült a legjobb kétszáz közé, a legfrissebb világranglistán a 190. helyen áll. Babos Tímea újabb 50 helyet jött fel, már a 547. Az első ötvenben semmi változás nem történt, Czink Melinda továbbra is a 38., míg Szávay Ágnes a 40. helyen áll.

A férfiak közül Kellner Ádám egy csehországi verseny első körében esett ki. Balázs Attila és György Iránban, Kish Islanden folytatta. Az utóbbi a negyeddöntőben, a német Gero Kretschmertől kapott ki. A tornán hatodik kiemelt Balázs Attila viszont a döntőig menetelt, ahol nemes bosszút állt, legyőzte a testvérét korábban búcsúztató németet.

Karrierje hatodik tornagyőzelmét aratta, két héten belül másodszor nyert Iránban. Sikerével 56 helyet javított a világanglistán és a 356. helyre jött fel. A legjobb magyar férfi teniszező még mindig Kellner Ádám, 122 pontjával 339.