Kapros legyőzte az első kiemeltet Dubajban

2009.12.16. 09:13 Módosítva: 2009.12.16. 09:13

Megkezdődött a 75 000 dolláros dubaji verseny főtáblája, két magyarral, Marosi Katalinnal és Kapros Anikóval. Nagy Kyra a selejtező második fordulójában a horvát Juraktól kapott ki. Kapros az első helyen kiemelt Dulgherut verte, Marosi a cseh Vaidisovától szenvedett vereséget.

Mindketten nagyon nehéz sorsolást kaptak, de talán Kaprosé volt a nehezebb, hiszen ő a jó formában játszó, 1. kiemelt román Dulgheru ellen léphetett pályára. – írta a tennishungary.hu

A meccs esélyese egyértelműen az 50. helyen álló román volt, akit azonban Kapros idén egyszer már le tudott győzni Stockholmban.

A magyar teniszező hatalmas meglepetésre 6:4, 6.3-ra nyert, ezzel idén másodszor vert top100-ast és ez 2005. januárja óta az első, top50-es elleni győzelme. „Nagyon korán játszottunk, reggel 9-kor már kezdés volt a tegnapi esőnap miatt. Szerencsére nagyon jól ment a játék, 3:0 után végig sikerült nekem irányítani a játékot. Ismertem Dulgherut, mert még valamikor az év elején játszottam vele Stockholmban. Persze az fedett pálya volt, szabadtéren pedig mindig más játszani, azóta pedig neki nagyon jó éve volt, de végig a saját játékomra koncentráltam.

Ő egy nagyon stabil játékos mindkét oldalról, sok nyerő ponttal lehet csak legyőzni. Szerencsére jó napom volt , jól ment a szerva, így sikerült sok nyerő pontot ütnöm.”- nyilatkozta Kapros, akit valószínűleg a Fed-kupa csapatban is láthatunk majd jövőre.

Marosi nem tudott meglepetést okozni, pedig az első szettet megnyerte és a másodikban is 3:0-ra vezetett, mégis 2:6, 6:4, 6:4-re kikapott a korábban a 7. helyen is álló, jelenleg azonban csak a 187. cseh Vaidisovától, így Kapros a következő körben a cseh teniszezővel játszik..