Magyarországon is hódítana a strandtenisz

2010.01.10. 19:57 Módosítva: 2010.01.10. 19:57

Újabb nemzetközi megmérettetésen vettek részt a hazai strandtenisz versenyzők, akik Csehország fővárosába, Prágába voltak hivatalosak egy 10 000 dollár összdíjazású versenyre. A magyar duó az első körben szenvedett vereséget az immár hagyományos cseh évadzáró versenyen.

A versenyt már harmadik éve rendezik és ezúttal 10 ország képviselői vettek részt, köztük a világelső olasz Paolo Tazzari is, de rajta kívül még öten voltak ott a TOP10-ből, a hölgyeknél pedig a korábbi TOP30-as teniszező Jelena Kostanic is pályára lépett – írta a magyar tenisz szövetség honlapja, az mtsztenisz.hu

A sportág legjobbjai természetesen az olaszok, így a mieink abban reménykedtek, hogy az első körben elkerülik őket (a 32-es táblán 15 olasz pár volt), de nem így történt. Az Uzonyi Péter, Bor Péter duó a Davide Bellini, Marco Castellazzo kettőssel csapott össze és a papírforma érvényesült, a mieink 6:1, 6:1-es vereséget szenvedtek.

„Sajnos nem sikerült elkerülnünk az olaszokat, és bár mindent megpróbáltunk, a rutin sajnos győzedelmeskedett. Még nagyon sok tanulnivalónk van, a lemaradásunk pedig már a többi országgal szemben is nagy, főleg a csehekkel és az osztrákokkal szemben.” - mondta Bor Péter.

Uzonyi Péter, aki első nemzetközi beachtennis versenyén vett részt, így nyilatkozott: „Nagyon jól megszervezett tornán vehettünk részt, a sok edzés és a verseny mellett azonban a város nevezetességeit is sikerült megnéznünk, úgyhogy fárasztó két napon vagyunk túl. A hangulat nagyszerű volt, a házigazdák nagyon kedvesek voltak és sikerült a belgákkal, az osztrákokkal és a németekkel is jó kapcsolatot kialakítani. Az tisztán látszik, hogy merre kell továbbfejlődni, jó lenne ha Magyarországon minél többen kezdenék el játszani a sportot, mert csak úgy lehetünk erősebb beachtennis-nemzet ha erős magyar mezőny jön létre.”

Várunk tehát továbbra is mindenkit akit érdekelne a sportág, mert 2010-ben szeretnénk beindítani egy kisebb hazai sorozatot és szeretnénk ha minél többen részt vennének rajta. Akit érdekel a sportág keresse fel a www.beachtennis.hu oldalt, vagy írjon emailt a tennis@interware.hu címre.