Francia ellen kezd Balázs Attila a Roland Garroson

2010.05.17. 20:29

Elkészült a francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros selejtezőjének sorsolása. 2003 után először vesz részt magyar teniszező Grand Slam-tornán, férfi egyesben. Balázs Attila az elmúlt idényben és idén nyújtott remek szereplésének köszönhetően indulhat a selejtezőben. Hétfőn este megtartották a sorsolást és az első fordulóban Balázs ellenfele a hazaiak teniszezője Charles-Atoine Brezac lesz.

A 24 éves francia játékos jelenleg a 279. helyen áll a világranglistán, azaz 44 hellyel hátrébb, mint Balázs Attila, így a magyar egyáltalán nem esélytelenül kezdheti élete első Grand Slam-tornáját. Brezac idén kilenc Future és egy – az erőviszonyok tekintetében erősebb – Challenger-tornán indult. A franciaországi Feucherollersben rendezett Future-tornát megnyerte, egyszer pedig egy ugyanilyen versenyen döntős volt. Idei mérlege 22 győzelem, 9 vereség

Balázs Attilának idén a Challenger-tornákból jutott több, hét ilyenen indult (5 Future mellett), Ostravában negyeddöntős volt, Rovinjban és Mallorcán Future-tornát nyert, 21 győzelem és 7 vereség a mérlege.

A két teniszező még nem találkozott egymással. A meccset a 7. pályán, a negyedik párban, körülbelül kedden, 17 órakor rendezik. A selejtezőben 128 teniszező indul, három meccset kell nyerni és a legjobb 16 a főtáblára kerül.