Senki nem volt kíváncsi Marija Sarapovára

2010.05.30. 11:37

A franciák nagyon megszívták a lámpa nélküli centerpályát. Legjobb női játékosukat Aravane Rezait ugyanúgy sötétedés miatt félbeszakított mérkőzés folytatásában veszítették el, mint legnagyobb kedvencüket Gael Monfilst. Nadja Petrova végül 10:8-ra hozta a döntő szettet, nem sokkal később pedig a másik játékban maradt hazai teniszezőnő, Marion Bartoli is kudarcot vallott, így a hazai közönség a millió francia játékos közül egyedül a holnap pályára lépő Tsongának szoríthat. Ha lesz egyáltalán játék holnap és nem folytatódik az ítéletidő. A mainál sokkal rosszabb nem jöhet.

ido

13 fokban, szemerkélő esőben fagyott meg a közönség, aminek köszönhetően a normális körülmények között teltház előtt zajló Henin - Sarapova mérkőzésen alig maradtak nézők. Pedig volt mit nézni, Sarapova nagyon beragadt a rajtnál, míg Henin oktatott, és sima 6:2-vel húzta be az első játszmát.

Sarapova aztán újra bizonyította, hogy Serena Williams mellett a legnagyobb küzdő, és annak ellenére megfordította a második játszmát, hogy a négyszeres bajnok belga 3:3-as állásnál három breaklabdához jutott. Sarapova még azon is túltette magát, hogy az ominózus játékban három kettős hibát vétett, valahogy összevakarta a játékot.

A helycsere után végre értékesítette sokadik fogadó előnyét és nagyon magabiztosan, - kétszer is hálóra lépve adogatás után - kiszerválta a szettet.

Az orosz lány edzője azonnal felállt, és egyértelmű jelzéseket küldött tanítványa felé, hogy azonnal fejezze be a játékot. Mivel a döntő szettet úgysem tudták volna végigjátszani, Henin sem ragaszkodott a folytatáshoz, a meccs félbeszakadt.

Elképzelhető persze, ha csak rajtuk múlik, folytatják, mert zokszó és hiszti nélkül teljes koncentrációban gyűrték egymást a hidegben, és sokszor vízszintesen zuhogó esőben.

sarapova2

Hasonló körülmények között teniszezett Rafael Nadal és Lleyton Hewitt. Mérkőzésük messze elmaradt a várakozásoktól, de a felvizesedett pálya és a kavargó szél ma ennyit engedett számukra. A 6:3, 6:4, 6:3-as eredmény pontosan tükrözi a két játékos között lévő különbséget, bár az ausztrál csalódottsága érthető, hiszen szokatlanul sokat hibázott.

hewitt1

Igazán színvonalas mérkőzést kizárólag Fernando Verdasco és  Philipp Kohlschreiber vívott. Az ötszettes csatát a végjátékban bátrabban teniszező spanyol nyerte, aki a következő fordulóban honfitársával, Nicolas Almagróval játszik, hogy aztán egy újabb spanyol, - méghozzá a legnagyobb - Rafael Nadal (Rafa győzelmét megelőlegezzük a brazil Belluccival szemben, aki a holtfáradt Ljubicicet verte ma sima három szettben) ellen lépjen pályára.

A legjobb négyben tehát csak egy spanyol maradhat, mivel nagy meglepetésre az osztrák Jurgen Melzer sima három szettben küldte haza a salakos szezonban egyébként nagyot alkotó David Ferrert. Kisebb meglepetést a veterán Juan Carlos Ferrero kiesése, a Szúnyog 0:2 után még visszaszúrt, azonban az ötödik játszmát a kifejezetten támadójátékot játszó amerikai Robby Ginepri bírta jobban.

verda5

Ő az utolsó amerikai, aki játékban maradt, bár ez a szerepet rendszerint Andy Roddick alakítja. A sztár amerikait viszont az orosz Tejmuraz Gabasvili sima három játszmában küldte haza.

roddick

Novak Djokovics délelőtt még viszonylag normális körülmények között, nagyon szépen teniszezve, négy szettben verte a kifejezetten jó formában ütő és jól küzdő Victor Hanescut, meglepően magabiztosan menetel Rafael Nadal felé, akivel az elődöntőben találkozhat.

djokovic4