Arn Gréta Auckland bajnoka

2011.01.08. 07:12

Pályafutása második tornáját nyerte Arn Gréta az aucklandi 220 ezer dolláros keménypályás versenyen. Az első négy kiemeltből hármat legyőzőtt, a végén a címvédő Yanina Wickmayert is, a belgát 6:3, 6:3-ra. 280 WTA ponot és 37 ezer dollárt kapott, a világranglistán a 88.-ról legalább 30 helyet lép előre.

Az első szettben 2:2-ig mindkét teniszező hozta az adogatását, majd a belga a sajátjánál kettős hibát vétett, így Arn brékelt először. A magyar remekül ütött hosszú labdákat az alapvonalról, koncentráltan és stabilan teniszezett. 5:3-as vezetésnél megint két bréklabdája volt, a másodikat hozta, ezzel 32 perc alatt az első szettet is.

A második elején Wickmayer kerülhetett volna kétszer is fogadóelőnybe, de Arn mindkétszer hárított, sőt, 3:2-es vezetésénél ő vette el a belga szerváját. 75 percnyi játék után újabb bréklehetőséggel Arnnak már meccslabdája is volt, a címvédő ezt még hárította. A magyar következett adogatással. Ki kellett szerválnia a meccset, de a második meccslabdánál kettős hibát ütött. Így is maradt még lehetősége, és a harmadiknál már nem hibázott: a belga rontott tenyerese után térdre borult, hiszen csaknem nyolcvan perc alatt legyőzte a végig hisztiző Wickmayert.

"Én már harmincegy éves vagyok, te még csak huszonegy. Még rengeteg időd van, hogy tornákat nyerj" – próbálta vigasztalni a belgát a meccs után Arn, akit torna honlapja óriásölőnek nevezett.

A magyar fantasztikusan menetelt Új-Zélandon. Öt meccsén csak egyszer veszített szettet, négy kiemeltet is legyőzött. Az első körben a cseh Zuzana Ondraskovának csak egy gémet adott, szetthátrányból fordított a svéd Sofia Arvidssonnal szemben. Az első kiemelt Marija Sarapova legyőzésével először nyert top20-as ellen, a tornán negyedik helyen kiemelt Julia Görgest is legyőzte.

Arn másodszor nyert WTA-tornát, 2007. május 6-án a portugáliai Estorilban Viktorija Azarenkát győzte le. Mostani elsőségével - 280 WTA-pont jár érte - a 88. helyről legalább harmincat lép előre a világranglistán, és egy 37 ezer dolláros csekket is átvehetett.