Címvédés a beachtennis ob-n

2011.08.31. 15:14

A BVSC pályán rendezték az MTSZ és az I. Magyar Beachtennis Club közös rendezésében a beachtennis országos bajnokságot, melyen a Szépvölgyi Tamás, Katona Péter kettős megvédte a címét.

A kilenc párt két csoportba sorsolták, melyből az A csoportban a világ élvonalához tartozó Bulcsu Kata, Kovács Anikó kettős veretlenül végzett az élen, a második helyet pedig a Nagy Balázs, Nagyjánosi László kettős szerezte meg, míg a Döklen Balázs, Gyebnár Péter duó a harmadik helyen végzett (4. Tóth Attila, Tóth Bence, 5. Földes Ádám, Molnár Árpád).

A B csoport küzdelmeit a Szépvölgyi Tamás, Katona Péter kettős nyerte meg a Kováts Kata, Kovács Zsuzsa és a Bor Péter, Schmitt Péter duó előtt, a 4. pedig a Lázár István, Kovács Domonkos páros lett.

A rájátszásban a 7. helyet a Lázár, Kovács duó nyerte, miután 6-2-re legyőzte Tóthékat, az 5. helyen a Bor, Schmitt kettős végzett (6-2 a Döklen, Gyebnár duóval szemben), a bronzérmet pedig a Kováts Kata, Kovács Zsuzsa páros vihette haza (6-1 a Nagy, Nagyjánosi kettőssel szemben). A bajnoki címért folyó találkozón a Szépvölgyi, Katona kettős 6-4- arányban bizonyult jobbnak Bulcsuékkal szemben, így tavalyhoz hasonlóan idén is az ő nyakukba került az aranyérem.

A vigaszverseny 1. helyén a Kovács Zsuzsa, Schmitt Péter kettős végzett, ezüstérmes a Lázár István, Kovács Domonkos duó lett, a bronzérmet pedig a Bor Péter, Földes Ádám kettős vihette haza.