Soha ennyien nem dőltek még ki teniszversenyen

MTI/Index
2011.09.05. 11:30

Negatív csúcs született az idei amerikai nyílt teniszbajnokságon, már az első héten 14 férfi és női játékos adta fel különféle okokra hivatkozva a mérkőzését.

A Grand Slam-tornák eddigi rekordját a 2008-as wimbledoni viadal hozta: három évvel ezelőtt 12 játékos fejezte be idő előtt a meccsét - írta a spanyol Marca című sportnapilap.

A játékosok különböző okokra hivatkozva adták fel: a cseh Tomas Berdych és Radek Stepanek, továbbá a szlovák Karol Beck vállsérülés miatt adta fel a küzdelmet, míg a francia Nicolas Mahut és a spanyol Marc Granollers hasizomsérülés után lépett vissza.

Rafael Nadal még végig tudta játszani a meccsét, de aztán a sajtószobában, a kamerák előtt lett rosszul. Begörcsölt a lába, arcát a kezébe temette és lecsúszott a székről.

A mostani esetekkel párhuzamosan előkerült megint az a probléma, ami miatt a játékosok már régóta kritizálják a versenyeket szervező ATP-t és a WTA-t. A hihetetlen feszített versenynaptárra már nem egy sztárjátékos panaszkodott.

Bár közel egy évtizede is közel hasonló számú meccset játszottak a legnagyobb sztárok, de a játék azóta annyira felgyorsult, hogy a mostani küzdelmek sokkal többet vesznek ki a teniszezőkből.

Korábban Nadal már kemény kritikát fogalmazott meg a sportág vezetőivel szemben: „Jó lenne, ha az ATP-t olyasvalaki vezetné, aki ért a teniszhez és aki együttműködik azokkal, akik értenek a teniszhez.”