Bozsik, Kaibinger-siker az évadzáró beachtennis versenyen

2011.09.19. 13:49

Míg a kontinens legjobbjai (köztük a többszörös Grand Slam győztes Lihovceva is) a bulgáriai Európa-bajnokságon vettek részt, addig a magyar beachtennis játékosok a gödi Sportteraszon léptek pályára az évadzáró versenyen.

A hazai teniszélet több tagja is kipróbálta, sőt rendszeresen űzi a strandteniszt, köztük a korábbi Fed Kupa játékos Györke Kata, vagy az I. osztályú teniszező Szépvölgyi Tamás, akik közül utóbbi már kétszeres magyar bajnoka a sportágnak, most hétvégén pedig újabb teniszjátékosok próbálták ki a sportot.

A Szuperligában is szereplő Kaibinger Máté (28. a magyar ranglistán) és Bozsik Attila is pályára lépett a vasárnapi versenyen, a bemutatkozása pedig olyan jól sikerült, hogy a duó rögtön meg is nyerte a versenyt.

A fiúk a csoportküzdelmek során egyből legyőzték az eddig egyeduralkodónak számító Szépvölgyi Tamás, Katona Péter duót és a Schmidt Péter, Földes Ádám kettős ellen is sikert arattak, majd a rájátszásban sem bizonytalanodtak el, a Kovács Zsuzsa/, Kovács Anikó kettőst rövidítésben verték, a Bor Péter, Contantinos Polyviou duót pedig 6-2-re győzték le, így első beachtennis versenyükön megszerezték az aranyérmet, az ezüstöt a magya, /cipusi kettős kapta, míg a lányok bronzérmesek lettek.

Végeredmény:

1. Bozsik Attila, Kaibinger Máté

2. Bor Péter, Konsztantinosz Poliviou

3. Kovács Anikó, Kovács Zsuzsa

4. Katona Péter, Szépvölgyi Tamás

5. Lázár István, Kovács Domonkos

6. Döklen Balázs, Pintér Gergely

7. Schmidt Péter, Földes Ádám

8. Hegybíró Dániel, Molnár Árpád

9. Tóth Attila, Tóth Bence