Kibékült az apjával a terrorizált teniszező

2011.09.28. 10:49

A női tenisz világranglistán jelenleg 72. helyen álló – de 2002-ben a 4. helye is álló – Jelena Dokic kibékült az apjával, akit nyolc éve hagyott el botrányos viselkedése és állandó zaklatása miatt. Damir Dokic, aki egyben edzője is volt Jelenának, többször került a címlapokra, de legtöbbször a balhéi miatt. 2006-ban Jelena egymillió dollárt fizetett, hogy végre megszabaduljon az apjától.

2001-ben azzal vádolta meg Damir Dokic az Australian Open szervezőit, hogy lánya kárára csaltak a sorsolásnál. Később a US Open rendezőivel veszett össze, a verseny általa tapasztalt szervezetlensége miatt. Wimbledonban pedig azért dobták ki a stadionból, mert a lelátón részegen, hangos bekiabálásokkal zavarta a versenyt. Az idősebb Dokic később börtönben is ült, mert robbantással fenyegette meg a belgrádi ausztrál nagykövetséget.

Mindezek mellett állandóan terrorizálta lányát, sőt egyes források szerint szexuálisan is zaklatta. Ebből lett elege nyolc éve Jelena Dokicnak, Szerbiából Ausztráliába költözött, ahol az állampolgárságot is megkapta. Most újra haza látogatott és kibékült az apjával.

„Nagyon jó időszakát élem az életemnek, és úgy gondoltam, hogy itt az idő a békülésre – mondta Jelena Dokic – Ez nem csak nekem, de az egész családomnak fontos dolog. Azt hiszem apám sokat változott. Végre megérti, hogy én egy külön személyiség vagyok, akinek vannak saját döntései.”