Djokovics–Nadal férfi döntő az Australian Openen

2012.01.29. 09:50

A világelső Novak Djokovics elképesztően fordulatos, hatórás maratoni meccsen győzte le 5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5-re a második kiemelt Rafael Nadalt az Australian Open döntőjében. Nadal bekezdett, Djokovics felpörgött, Nadal újra feltámadt, de a végén a szerb volt a jobb. Harmadik Australian Openjét és összességében ötödik Grand Slamjét nyerte. Zsinórban harmadik GS-döntőjükben verte Nadalt.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Hát, ha ilyen ászok potyognak majd végig, nem lesz itt probléma, hiába Djokovics a legjobb fogadók egyike.

  • Nadal is tisztában van vele, hogy a jó szervákra nagy szüksége lesz. Beütötte az első ászt a mérkőzésen. 15-0.

  • Nadal belehibázott egy alapvonalcsatába, majd Djokovics nagyszerű szervával zavarta meg a spanyolt. (1:0)

  • Két rontás után egy szép tenyeres nyerővel egyenlített Djokovics. 30-30.

  • Nadal neonzöld fényvisszaverő mellénnyel próbálja összezavarni ellenfelét, Đoković konzervatív fehér szerelést választott.

  • Djokovics kezdte az adogatást, az első pontnál támadóan, hosszú labdákkal kényszerítette hibára Nadalt. 15-0.

  • Djokovics és Nadal már a pályán, a melegítés után kezdünk. Habár lassan beesteledik Melbourne-ben, de még mindig meglehetősen meleg, 33 fok van.

  • A melbourne-i döntő lesz harmincadik mérkőzésük egymás ellen, összességében Nadal eddig 16, Djokovics pedig 13 alkalommal tudott nyerni. Ugyanakkor 2011-ben, amikor a szerb elképesztő játékkal átvette a világelsőséget, hatból hat találkozójukon is Djokovics győzött, ráadásul Wimbledonban és a US Openen Grand Slam-döntőkben is legyőzte a spanyolt, ami korábban csak Roger Federernek sikerült.

  • Dobar dan, dragi gledaoci! Három a szerb igazság! Történelmünk egyik legfényesebb napja lehet a mai, mert Novak Đoković döntője után a férfi kézilabda- és a vízilabda-válogatott is Európa-bajnoki címet szerezhet. Hajdemo, momci!

  • A torna legfordulatosabb mérkőzésén 4 óra 50 perc alatt, döntő szettben győzött 6:3, 3:6, 6:7, 6:1, 7:5-re a világelső Andy Murray ellen. Djokovics nem kezdett igazán jól, de nagyon felpörgött, és másfél szettig szinte érinthetetlen volt a játéka. Az izgalmas mérkőzés eseményeit itt olvashatja vissza>>>

    Djokovics az első körben még megszenvedett a mérkőzése elején a hirtelen ausztrál hőséggel, de utána nagyon felpörgött és 6:2, 6:0, 6:0-ra legyőzte Paolo Lorenzit. Santiago Giraldo (6:3, 6:2, 6:1), majd a 6:0, 6:1, 6:1-re vert Nicolas Mahut sem tudott ellenfél lenni. Az ausztrál közönség által hajtott Lleyton Hewitt viszont már el tudott venni egy szettet a világelsőtől, de így is 6:1, 6:3, 4:6, 6:3 lett a mérkőzés vége. A negyeddöntőben aztán az ötödik kiemelt, és jó formában teniszező David Ferrer is csak 6:4, 7:6, 6:1-re volt jó Djokovics ellen.

  • Tavaly Djokovics hengerelt, de eljött a visszavágás ideje, új év, új Grand Slam-döntő! Vamos, Rafa!

  • Nadal hatalmas, izgalmakban bővelkedő mérkőzésen győzte le az első elődöntőben 6:7, 6:2, 7:6, 6:4-re Roger Federert. A spanyol ráadásul eddigi legjobb játékát tudta nyújtani az Australian Openen. A mérkőzés eseményeit bővebben itt olvashatja vissza>>>

    Nadal az első körben Alex Kuznetsovval játszott egy nagyon egyoldalú találkozót 6:4, 6:1, 6:1-re, majd Tommy Haas következett 6:4, 6:3, 6:4-gyel. A harmadik körben a lengyel Lukas Lackót győzte le 6:2, 6:4, 6:2-re, és honfitársát, a 18. kiemelt Feliciano Lopezt is sima három szettben búcsúztatta 6:4, 6:4, 6:2-vel. A hetedik kiemelt Tomas Berdych az elején nagyon koncentráltan ketzdett, az első két szettben veszélyes is volt, mielőtt érvényesült a spanyol fölénye a 6:7, 7:6, 6:4, 6:3-ra eldőlt mérkőzésen.

  • Hamarosan kezdődik az Australian Open férfi döntője, amelyben a világelső Novak Djokovics és Rafael Nadal mérkőzik meg egymással. Djokovics összességében ötödik Grand Slam-trófeáját gyűjtheti be, és harmadszor nyerheti meg a tornát, azonban Jo-Wilfried Tsonga és Andy Murray után most kell a legkeményebb ellenféllel szembenéznie a melbourne-i döntőben. Nadal tizenegyedik GS-győzelmét érheti el.