Visszakerült a lopott Djokovics-póló

2012.02.03. 20:30

Hosszú viták és botrányok után végre a 14 éves ausztrál Melissa Cookhoz került az a póló, amelyet Novak Djokovics az Austral Open döntőjében viselt, majd a közönség közé dobott.

A mérkőzés végén az örömmámorban úszó Djokovics levetette trikóját és Melissa felé dobta. A pólót azonban a tribünön álló Jale Rotshild ellopta a lány orra elől. A két nő ott helyben összeveszett. A kislány elsírta magát, és azt állította, Djokovics neki szánta a fekete pólót, mert már ismerte őt. Melissa minden Djokovics-meccset végigszurkolt a lelátó első padsoraiból.

Rotshild azonban nem akarta visszaadni a megszerzett ereklyét. A belgrádi és az ausztrál lapoknak is állandó témájává vált az eset, és a sportműsorokban többször is bejátszották a jelenetet, amint Djokovics a közönség felé dobja trikóját.

Jale Rotshild végül megunta a közvélemény nyomását és a sok névtelen fenyegetést, amit az utóbbi napokban kapott, és az interneten licitre bocsátotta a trikót.

Az árverésen Melissa szülei is részt vettek, és 5887 dollárért megvásárolták lányuknak a pólót. A pénzt Jale Rotshild jótékonysági célra fordítja.