Murray négyszer bőgött a saját beszédén

2012.07.09. 14:08 Módosítva: 2012.07.09. 14:35

Andy Murray három vesztes döntő után vasárnap délután Wimbledonban próbált ismét Grand Slam-tornát nyerni, ráadásul 74 év után ő volt az első brit, a döntőt tudott játszani az itteni füvön. Roger Federer azonban nagyszerű játékkal 4:6, 7:5, 6:3, 6:4-re legyőzte a skótot, aki az eredményhirdetésnél nem tudott parancsolni feltörő érzelmeinek.

„Megpróbálom, de nem lesz könnyű" – az első sírás rögtön az első mondatnál kibukott belőle, a közönség fél percig felállva ünnepelte érte. Legelőször gratulált Federernek: „Megérdemelted."

„Próbálok nem rá nézni, mert újra elsírom magam" – folytatta volna, de megint elcsuklott a hangja. Aztán a segítőit, a stábját dicsérte, az edzőjét, Ivan Lendlt is.

Utoljára a közönségnek mondott köszönetet, itt megint eltörött a mécses, majd negyedszer is, mikor azt fejtegette, a szurkolói segítenek abban, hogy elbírja a nyomást, ami Wimbledonban rá nehezedik, de a közönség fantasztikus.

„Próbálsz nyugodt maradni, gratulálni az ellenfélnek, aztán a rajongóknak, a csapatodnak, a szervezőknek, és így tovább. Nyilván nem szeretnél sírni a pályán, de ez már csak ilyen" – mondta később.

Murray a mérkőzés után elmondta, hogy most néhány napig pihen, testileg és fejben is kiheveri az elveszített döntőt, de erőt ad neki, hogy aranyérmet nyerhet Wimbledonban a heteken belül kezdődő londoni olimpián, írja a Telegraph.