Serena: A legfájdalmasabb kudarc segített

2012.09.10. 13:18

Serena Williams szerint a Roland Garroson elszenvedett elsőfordulós veresége is segíthetett, hogy elképesztő sikereket érjen el a nyáron, és a párizsi torna után győzni tudjon a Wimbledonban, majd az olimpián, és vasárnap a US Openen is. Serena negyedszer nyert a US Openen, ahol az első győzelmét még 1999-ben szerezte.

„A vereségek mindig motiválnak, márpedig a párizsi volt életem egyik legfájdalmasabb veresége - nyilatkozta pályafutása 15. egyesbeli Grand Slam-győzelme után a 30 éves amerikai, aki a Garroson Virginie Razzanótól kapott ki. - Szeretném azt hinni, hogy az a kudarc segített, mindenesetre azután úgy éreztem, többet akarok, sokkal többet.”

A New York-i döntőben a világelső fehérorosz Viktorija Azaraneka ellen háromjátszmás csatában győztes Williams az utóbbi években többször volt gödörben, sokszor volt sérült, tavaly nyáron egy év kihagyás után tért vissza, miután előbb lábsérülés, majd tüdőembólia miatt nem teniszezhetett.

„Általában mindenben a pozitívumot keresem, nem szoktam rágódni a rossz dolgokon, de úgy gondolom, attól lesz valaki nagy bajnok, hogy a nehéz helyzetekből is fel tud állni. Én elég sokszor kerültem ilyen szituációba, de mindig fel tudtam állni a padlóról.”

Williams idén viselkedésén is változtatott, korábban rendszeresen elveszítette a fejét a pályán, a tavalyi US Open döntőjében például minősíthetetlen hangnemben esett neki a mérkőzésvezetőnek, miután egy lábhibát ítéltek ellene. A mostani döntőben szintén hasonló helyzetben találta magát, de most teljes nyugalommal vette tudomásul az ítéletet.

„Hosszú idő után az idei az első év, amikor mindig meg tudom őrizni a hidegvéremet. Azt hiszem, most annál az esetnél mindenkinek eszébe jutott a tavalyi döntő, ezúttal azonban csak arra figyeltem, hogy többet így ne rontsak” - elevenítette fel az esetet Williams, aki elárulta, nem gondol a visszavonulásra, mert még soha nem érezte magát ilyen jó erőben és formában.