Hétszázötvenezer dollár a tét a tenisz Bajnokok tornáján

2012.10.29. 13:59

Hétfőn elkészült a Bajnokok tornája elnevezésű, keddtől vasárnapig rendezendő, 750 ezer dollár elnevezésű szófiai női teniszverseny sorsolása. A viadal honlapja szerint az úgynevezett Szredec csoportba az orosz Nagyja Petrova és Marija Kirilenko, a kínai Cseng Csie, valamint a hazai Cvetana Pironkova kapott besorolást. A Szerdika csoportban a dán Caroline Wozniacki, az olasz Roberta Vinci, a tajvani Hszie Szu-vej és a szlovák Daniela Hantuchova szerepel. A kedd esti nyitányon Pironkova-Petrova összecsapást rendeznek. A két csoportból az első és a második helyezett jut a szombati elődöntőbe, a finálét vasárnap bonyolítják le. A Szredec, illetve a Szerdika a bolgár főváros egy-egy kerületének az elnevezése.

A Bajnokok tornáján az a hat, legelőkelőbben rangsorolt játékos - valamint két szabadkártyás - léphet pályára, aki az idény során legalább egy tornát megnyert, de nem kvalifikálta magát az idényzáró világbajnokságra, amelyet vasárnap az amerikai Serena Williams nyert meg Isztambulban.

A tornát először 2009-ben rendezték meg, akkor a francia Aravane Rezai győzött, tavaly és tavalyelőtt pedig a szerb Ana Ivanovic nyert - mindhárom versenyt Balin rendezték meg. A bolgár főváros is három éven át rendezheti meg a versenyt, a küzdelmek az Aréna Szófiában zajlanak majd. Bulgária legutóbb 22 éve adott otthont WTA-viadalnak.