Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Babos az első harmincba-negyvenbe vágyik

2012.12.12. 14:59

A magyar teniszező közel két és fél hónapot hagyott ki sérülés miatt, Kínában kezdi a következő szezont. Babos Tímea, aki csaknem két és fél hónapot hagyott ki, szinte maradéktalanul elégedett az idei teljesítményével, és az esztendő utolsó hetében kezdi meg újra a versenyzést.

"A tavaly kitűzött célomat, azt, hogy bekerülök a világranglista első száz játékosa közé, elértem, sőt túl is teljesítettem - értékelte idei szereplését a rangsorban jelenleg 64. magyar teniszező szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. - Játszottam Grand Slam-tornákon, életem eddigi legnagyobb élményeként pályára léphettem a londoni olimpián, tornát nyertem. Ami a jövő évi terveimet illeti, előbb szeretnék bekerülni az első ötven közé, az év végére pedig jó lenne ott lenni a harminc-negyven között."

Babos Csaba, a játékos édesapja, aki egyben az edzője is, elmondta, hogy az ifjú teniszező karácsony első napján utazik el a kínai Sencsenbe, ahol az 500 ezer dollár összdíjazású tornán a főtáblán kapott helyet.

"Ezután Hobart következik, majd az Australian Open, ahol szintén az elitmezőnyben kezd Tímea" - mondta az edző-édesapa.

A 19 esztendős játékos megjegyezte, hogy még mindig rutintalannak érzi magát, továbbá ebben az évben túlságosan sokat versenyzett, ennek tudható be a néhány kisebb-nagyobb hullámvölgy.

Babos februárban valósággal berobbant az élvonalba, remek sorozatot produkált: Bogotában egészen az elődöntőig jutott, majd Monterreyben megszerezte pályafutása első tornagyőzelmét is. Ennek köszönhetően szépen haladt előre a világranglistán, ám utóbb megtorpant majd egy nehezen gyógyuló karsérülés hátráltatta szereplését.