Djokovics megvette az összes szamársajtot

2012.12.12. 17:10

Novak Djokovics egy szerb szamárfarm egy év alatt termelt sajtkészletét felvásárolta, hogy a sajtot jövőbeni étteremláncában árulhassa. A szamársajt igazi kuriózum, a legdrágább sajtok közé tartozik.

A pule (csacsi) nevű sajt kilogrammját ezer euróért (300 ezer forint) adják, érthető okokból, a szamár nem nevezhető kimondottan jól tejelő állatnak, naponta másfél deci tejet ad. Ráadásul egy kilónyi sajt elkészítéséhez 25 liter tejre van szükség. Belátható, nem nevezhető iparinak a termelés, még akkor sem, ha 130 állatot fejnek meg kézzel a zaszavicai farmon. Eddig állítólag hat kiló pulét készítettek el.

A farm tulajdonosa, Szlobodan Szimics elmondta, nem bánja, hogy Djokovics felvásárolta az egész készletet, mert így legalább nem kellett a különböző éttermekkel egyezkednie, és a teniszező neve még jó reklámot is csinált neki. A farmer szerint a sajt azért olyan kiváló, mert a zaszavicai természetvédelmi területen egyedülállók a környezeti viszonyok. Az alacsony zsír- és magas vitamintartalma miatt pedig még a tehénsajtnál is egészségesebb.

Djokovics mindig is nagy hangsúlyt fordított az étkezésére, saját bevallása szerint is nagy szerepe van ennek sikereiben. Egyelőre azonban nem beszélt arról, hogy a szamársajt is szerepel-e étrendjében, vagy csak üzleti fogásként vásárolt be a különleges tejtermékből.