Pál
-1 °C
5 °C

US Open: hétfői döntő, nagyobb pénzdíj

2012.12.15. 12:46

Az amerikai nyílt teniszbajnokság szervezői úgy döntöttek, hogy a jövő évi tornán a női egyes döntőjét vasárnap, a férfiakét pedig hétfőn rendezik meg.

A hagyományok szerint a második hét végén, szombaton és vasárnap rendezett finálék rendjének megváltoztatását az New York-i tornát rendező amerikai teniszszövetség jelentette be.

A döntés mögött többek között az áll, hogy a rossz időjárás miatt rendre csúsztak az utóbbi évek programjai, és az elmúlt öt esztendőben mindig hétfőre kellett halasztani a férfiak döntőjét. E mellett a férfi játékosok hosszú ideje méltatlankodtak amiatt, hogy New Yorkban - a négy Grand Slam-verseny közül egyedüliként - egymást követő napon rendezték meg az elődöntőket és a döntőt.

A szervezők bejelentése szerint a jövőre augusztus 26-án kezdődő torna női döntőjét szeptember 8-án, közép-európai idő szerint 22 órakor (helyi idő: 16.00), míg a férfiakét egy nappal később, 23 órakor (17.00) rendezik.

A verseny pénzdíja szintén változik, az ideinél ugyanis 4 millió dollárral többet, összesen 29,5 millió dollárt (6,4 milliárd forint) osztanak szét.