Djokovics elsősorban fényt akar

2013.05.29. 15:21

A világelső Novak Djokovics érintette a tetőkérdést is, de nem ezt tartja a legégetőbb fejlesztésnek a Roland Garroson, ahol kedden az eső miatt csúszott a játék. „Szerintem ennél fontosabb, az a világítás a center pályánál. Úgy sötétedés után is lehetne játszani még néhány órát. Ez nem olyan nagy volumenű dolog, mint a tető, ezért remélem, hogy a következő egy-két évben megvalósul" – mondta.

A címvédő Rafael Nadal szettvesztéssel kezdett, de a tavalyi döntős Djokovicsnak sem volt sétagalopp az első forduló. A tavaly a 4. fordulóig menetelő, tehetséges belga David Goffin ellen igazán jó játékra volt szükség a 7:6, 6:4, 7:5-re diadalmaskodó világelsőtől.

„Nem várhatod mindig, hogy a legjobbak öt-hat játékot engedélyezve ellenfelüknek vegyék az első köröket. Ez nem lehetséges. Vannak különösen motivált és nagyon tehetséges játékosok, akik úgy állnak ki, hogy nincs veszítenivalójuk a pályán. Ilyen volt mai ellenfelem is" – mondta Djokovics a világranglista 58. belgáról.

Kedden egyébként szokatlanul sokan adták fel a mérkőzésüket a Roland Garroson. Bernard Tomic, Florian Mayer, Alejandro Falla, Simone Bolleli és a Benjamin Becker - Philipp Petzschner páros is visszalépni kényszerült.