Négy magyar teniszező a Budapest GP főtábláján

2013.07.03. 15:02

Négy magyar kapott helyet egyesben a főtáblán a hétfőn rajtoló, 235 ezer dollár összdíjazású Hungarian GP női tenisztornán. A Római Teniszakadémián tizenkilencedszer rendezendő verseny szerdai sajtótájékoztatóján Márky Jenő tornaigazgató elmondta, hogy helyreállították a júniusi árvíz okozta károkat, és pénteken már 19 játékos Budapesten készül a jövő heti megméretésre. A világranglistán 103. Babos Tímea alanyi jogon, míg Jani Réka Luca (333.), Bukta Ágnes (435.) és Lukács Vanda (721.) szabadkártyával indul.

"A befolyó pénzt az árvízkárosult gyerekek javára ajánljuk fel" - jelentette be a főszervező. A program mindennap 11 órakor kezdődik.

Babos Tímea kifejtette, az utóbbi hetek nem úgy sikerültek a számára, ahogy szerette volna, a wimbledoni első fordulós búcsúja óta Magyarországon töltődik fel, és a budapesti verseny után is legalább két hetet pihen.

"Tavaly nagy nyomás nehezedett rám itthon, mert egy tornagyőzelem után voltam, de idén inkább erőt adnak az elvárások, teljes erővel edzek, és szeretném jól érezni magam a pályán" - mondta az első számú magyar teniszező, aki a sajtóesemény után rögtön az Asbóth József Stadionba utazott edzésre.

Párosban csak nyolc duó alkotja a főtáblát, ebből kettő biztosan magyar lesz. Babos Tímea a szerdán visszalépett Marosi Katalin helyett a lengyel Alicja Rosolska oldalán lép majd pályára, akivel először játszanak a párost.

A női versenyeket szervező WTA korábban közölte, hosszú lejáratú hitellel segíti az árvízsújtotta helyszínen a torna lebonyolítását, továbbá azzal, hogy törli a programból a háromnapos selejtezőt.

Az olasz Sara Errani nem védi meg tavaly - az olimpia miatt - áprilisban elhódított címét, mivel idén más a versenyprogramja, ráadásul top 10-es játékosként már csak különengedéllyel indulhatna a budapestihez hasonló kisebb tornákon. Távollétében az első számú kiemelt a spanyol Carla Suarez Navarro lesz, aki jelenleg 20. a világranglistán. A legjobb 60-ból heten szerepelnek majd a Római-parti salakon, a bajnok 40 ezer dollárral gazdagodik.

A program mindennap 11 órakor kezdődik, az egyes döntőt vasárnap 14 órától játsszák.  • Hírek
  • Személyi kölcsön