Babos párosban WTA-tornát nyert

2013.08.10. 10:14

Pályafutása negyedik párostornáját nyerte meg Babos Tímea, a jelenleg legjobb magyar teniszező. Az egyesben az elődöntőig menetelő Babos holland Krajicek oldalán nagyon simán győzte le az ázsiai kettőst. A magyar teniszező korábban a luxemburgi Mandy Minella oldalán Bogotában és Marrákesben, a japán Date-Krumm Kimikóval pedig Monterreyben nyert, míg Hobartban elvesztették a döntőt Minellával.

A szombati finálé nélkülözte a nagy izgalmakat. Babos Timea és Michaella Krajicek olyannyira uralta a mérkőzést, hogy az ellenfél 66 perc alatt még bréklabdáig sem jutott el. Pedig fogadóként már a 40-40 is ezt jelentette volna.

A magyar-holland páros a 33 perces első szettben először 1:1 után, majd 4:2-nél vette el az ásziaiak adogatását. A nyolcadik gémben pedig Krajicek simán kiszerválta a játszmát.

A második szettben Babos és társa már az első játék után brékelőnybe került. Az ellenfél ugyan mindent megpróbált, de esélye sem volt az egyenlítésre. Az ötödik gémben jött az újabb brék, ez végképp eldöntött mindent. Az utolsó játékban sem kellett izgulni, Babosék teljesen megérdemelten nyertek, a verseny alatt egyszer sem veszítettek játszmát.

Babos Tímea, Michaella Krajicek (magyar, holland)–Han Hszin-jun, Hozumi Eri (kínai, japán) 6:2, 6:2