US Open: Babos kiesett az első fordulóban

2013.08.27. 19:03

Babos Tímea két játszmában, 1 óra 14 perc alatt kikapott a tizedik helyen kiemelt olasz Roberta Vincitől kedden az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

Babos rögtön elvette tíz évvel idősebb ellenfele adogatását, és 2:0-ra elhúzott. A páros-világranglista éllovasa azonban 3:3-nál utolérte az egyéni világranglistán 107. magyart, majd további három brék következett, és a tavaly egyesben negyeddöntős - párosban pedig tornagyőztes - olasz végül 44 perc alatt behúzta a nyitószettet.

A folytatás is a WTA-rangsorban 13. Vinci szempontjából alakult könnyebben: egy-egy brékkel jutottak el 2:2-ig, ám onnantól csak az olasz nyert gémet, és 30 perc alatt begyűjtötte a második játszmát is.

Babos a folytatásban párosban vigasztalódhat, a 2010-ben Roland Garros-bajnok olasz Francesca Schiavone oldalán - aki hétfőn simán kikapott a címvédő és világelső Serena Williamstől New Yorkban - a grúz Okszana Kalasnyikovával és a lengyel Alicja Rosolskával száll szembe.

„Nem vagyok elkeseredve, hiszen nem én voltam a meccs esélyese. Inkább azt sajnálom, hogy nem tudtam az első szettet megnyerni, 4:3-nál jó sanszaim voltak, de pár apróbb hiba és egy necc hozzásegítette Vincit a brékhez" – nyilatkozta honlapján Babos, aki szerint összességében nem volt rossz meccs, noha a nagy szél kicsit megzavarta a szerváját.

"Jó volt játszani, élveztem. Jöhet a páros, azt is várom" – tette hozzá.

Eredmény:

női egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Vinci (olasz, 10.)-Babos Tímea 6:4, 6:2