Nadalnak elege van a teniszreformokból

2013.10.08. 15:21

Nem kíván többé a sportági reformokkal foglalkozni Rafael Nadal, aki hétfő óta ismét világelső a férfi teniszezők között. A 13-szoros Grand Slam-tornagyőztes spanyol sztárjátékos korábban többször is felemelte szavát a versenynaptár fellazítása, illetve a több salakpályás torna mellett, ám saját állítása szerint belefáradt a hiábavaló küzdelembe.

„Mindig jön egy fal, amelyen nem lehet átjutni. Akárhányszor kérdezett meg az ATP, mindig elmondtam a véleményemet, de sosem történt semmi” – jelentette ki kedden a mallorcai játékos, akinek térdsérülés miatti hét hónapos kényszerszünete után idén remek szezonja van. Összesen 28 keménypályás meccséből csak egyet vesztett el, megnyerte a US Opent és három kiemelt tornát is.

Nadal kifejtette, a teniszezők testi épségének védelme lehetővé tenné, hogy elkerüljék a súlyos sérüléseket, így a jelenlegi fiatalok hosszabb karriert futhatnának be.

A múlt héten még világelső Novak Djokovics egyetértett Nadallal abban, hogy túl lassúak a változások a sportágban.

„Több mint öt éve ágálunk a naptár és a tornák megreformálása érdekében, de mi önmagunkban kevesek vagyunk ehhez” - közölte a szerb teniszező.

Egy másik éljátékos, a wimbledoni címvédő Andy Murray két éve még sztrájkot is kilátásba helyezett arra az esetre, ha a versenyszervezők nem veszik komolyan a teniszezők panaszait, ám ez végül puszta fenyegetés maradt.