Li Na az Australian Open női győztese

2014.01.25. 11:46 Módosítva: 2014.01.25. 13:34

A kínai Li Na nyerte meg az ausztrál nyílt teniszbajnokság női versenyét, miután a szombati döntőben 7:6 (7:3), 6:0 arányban legyőzte a szlovák Dominika Cibulkovát. A negyedik helyen kiemelt, februárban 32 éves Li 1 óra 37 perc alatt győzte le ellenfelét. 

Az első szett meglehetősen hullámzóan alakult. Li keményen kezdett, míg a tornán korábban a 3. kiemelt Marija Sarapovát, és az 5. kiemelt Agnieszka Radwanskát is kiütő Cibulkova rettentő ideges volt élete első Grand Slam-döntőjében.

Az első, elbukott adogatójátéka után 3:2-nél sikerült visszajönnie, és 5:4-nél már a szettben maradásért kellett hirtelen adogatnia a kínainak. Megfogta azonban Cibulkova lendületét, és újból sikerült brékelnie a szlovákot. Két szettlabdáját azonban nem tudta kihasználni, Cibulkova megint visszaküzdötte magát, így tie break döntött. Ott azonban már átvette az irányítást Li.

A második szett már nagyon simán alakult, Cibulkova képtelen volt magára találni, az egyszettes vezetés tudatában pedig Li nagyon magabiztosan kezdett el teniszezni, nem hagyott kérdéseket.

A vuhani játékos pályafutása kilencedik tornagyőzelmét szerezte meg, két elveszített melbourne-i döntő után az Australian Open megnyerésével a 2011-es Roland Garros után második Grand Slamjét húzta be.

A Lukasz Kubot, Robert Lindstedt lengyel, svájci kettős nyerte a férfiak párosversenyét az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután a szombati fináléban két sima szettben legyőzte az Eric Butorac, Raven Klaasen amerikai, dél-afrikai duót.

Férfi páros, döntő: Kubot, Lindstedt (lengyel, svájci, 14.)-Butorac, Klaasen (amerikai, dél-afrikai) 6:3, 6:3