Judit
2 °C
7 °C

Az életéért küzd a brit teniszező

2014.03.08. 17:22

Elene Baltacha 2013-ban vonult vissza, akkor arról beszélt, hogy rendszeres sérülései miatt, de félő, hogy a most diagnosztizált betegsége is közrejátszott ebben. Baltachának már 19 éves korában problémái voltak a májával, de akkor kigyógyult a betegségből, most viszont daganatot találtak a májában.

Elena édesapja válogatott szovjet futballista volt, 1988-ban szerződött Angliába. Lánya, Elena ekkor kezdett el teniszezni és később brit állampolgárságot kapott, 2002 és 2012 között a legjobb brit teniszezőnőnek számított, a Fed-Kupa válogatott tagja volt.

Baltacha pályafutása során a 49. helyig jutott a világranglistán, háromszor is harmadikkörös volt Grand Slam-tornán, négyszer válasttották a hónap legjobb brit teniszezőjének. Soha nem nyert WTA-tornát, az ITF-versenyeken 11-szer lett első. 2010-ben, Perth-ben alapított teniszakadémiát.

Sok egykori teniszbarátját sokkolta a hír, Laura Robson, Anna Keothavong is támogatásáról biztosította, sőt, egy másik nagyszerű skót teniszező, Andy Murray is megszólalt az ügyben, aki szintén felajánlotta a segítségét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?