Az életéért küzd a brit teniszező

2014.03.08. 17:22

Elene Baltacha 2013-ban vonult vissza, akkor arról beszélt, hogy rendszeres sérülései miatt, de félő, hogy a most diagnosztizált betegsége is közrejátszott ebben. Baltachának már 19 éves korában problémái voltak a májával, de akkor kigyógyult a betegségből, most viszont daganatot találtak a májában.

Elena édesapja válogatott szovjet futballista volt, 1988-ban szerződött Angliába. Lánya, Elena ekkor kezdett el teniszezni és később brit állampolgárságot kapott, 2002 és 2012 között a legjobb brit teniszezőnőnek számított, a Fed-Kupa válogatott tagja volt.

Baltacha pályafutása során a 49. helyig jutott a világranglistán, háromszor is harmadikkörös volt Grand Slam-tornán, négyszer válasttották a hónap legjobb brit teniszezőjének. Soha nem nyert WTA-tornát, az ITF-versenyeken 11-szer lett első. 2010-ben, Perth-ben alapított teniszakadémiát.

Sok egykori teniszbarátját sokkolta a hír, Laura Robson, Anna Keothavong is támogatásáról biztosította, sőt, egy másik nagyszerű skót teniszező, Andy Murray is megszólalt az ügyben, aki szintén felajánlotta a segítségét.