Jolán
2 °C
4 °C

Djokovics csalással nyomta le Murray-t

2014.03.27. 11:19

Novak Djokovics könnyedén, 7-5, 6-3-ra verte Andy Murray-t a miami tenisztorna negyeddöntőjében, bár egy kulcsfontosságú pontot csalással szerzett meg, amin az első szett múlt.

A szerb 6-5-ös vezetésnél fogadta Murray adogatását, ám 0-15-nél nem várta meg, hogy a labda átérjen az ő térfelére és a háló fölött benyúlva szerzett pontot és húzott el 0-30-ra.

Murray érezte, hogy valami nem volt rendben Djokovics ütésével, reklamált is, de a játékvezető kitartott rossz döntése mellett, miszerint nem a skót térfelén volt kontaktus. A visszajátszáson és a pillanatképen is jól látható, hogy a szerb bőven a háló másik oldalán ért a labdához, így 0-30 helyett 15-15-nek kellett volna következnie.

A játékvezetőnek az első ítéletéhez kellett ragaszkodnia, a visszajátszás alapján nem módosíthatott azon, még úgy sem, hogy még Djokovics is elismerte Murray kérdésére, hogy a hálón túl volt az ütés, de Damien Steiner szerint a szerb játékos oldalán kezdődött az ütés, onnan csak átkísérte a mozdulatot a másik térfélre.

„Ez egy vicc. Tisztán látszik a visszajátszáson, még ő is elismerte, hogy a hálón túl ütött. Novak is ezt mondta, hogy a hálón túl volt. Azt mondta, hogy a hálón túl vol. A hálón túl!” - értetlenkedett a skót. Ráadásul ez két héten belül már a második ilyen eset volt, és mindkettőnek ő látta kárát: Indian Wellsben Jiri Vesely is így szerzett ellene pontot.

Djokovics maga is feladhatta volna a pontot, igazságot téve, ám mint kiderült, csak a mérkőzés után értesült erről a szabályról, a hatszoros Gran Slam-győztes, aki végül a második szetett is megnyerte és bejutott az elődöntőbe, ahol a Federert legyőző japán Nisikori lesz az ellenfele.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?