A legtehetségesebb magyar teniszező a DK-csapattal edz

2014.05.09. 10:02

Egyelőre csak edzőpartnerként van jelen a Davis Kupa euro-afrikai zóna III-as csoportjának szegedi tornáján Valkusz Máté, az első magyar, aki kétszer is az év teniszezője lett korosztályában az európai szövetségnél.

"A bő keret tagjaként edzek a nagyobbakkal, nagyon tetszik, amit eddig láttam, és szerintem fel fogunk jutni a szombati osztályozón" - nyilatkozta az MTI-nek a 15 éves tehetség, aki tavaly öt U16-os tornát nyert, köztük a Reggio Calabriában rendezett Europe Junior Masterst.

A budapesti fiatalember kifejtette, az idén nem sok versenyen tudott elindulni, mivel - bár az év elején ITF-tornát nyert Szerbiában - sorozatos sérülések hátráltatták, a bokájával, csuklójával, alkarjával és felkarjával is bajlódott.

"Ráadásul van most egy kisebb betegségem, amely miatt minden tornát le kell mondanom, az orvosok csak találgatják, hogy mi lehet a baj, legutóbb a pajzsmirigyre gyanakodtak" - mondta Valkusz, aki tavalyi 46 meccséből 39-et megnyert. "A tünetek az állandó fáradtság, az álmatlanság és néha a rossz közérzet."

Ami a terveit illeti, a 2012-es Nike Junior Tour tehetségkutató verseny amerikai világdöntőjének bajnoka elmondta, felépülése után idén már csak a nagy U16-os tornákon indul el, és egyre inkább az U18-as ITF-versenyekre koncentrál. Reményei szerint 18-19 évesen már ott lesz a felnőtt ATP-világranglista legjobb ezer játékosa között.

"Természetesen szeretnék pár éven belül a Davis Kupában is bizonyítani, és Magyarországot képviselni" - tette hozzá Valkusz Máté.