Fiatal tehetségek a Tennis Classicon

2014.09.22. 18:57

2014. november 18-án a  újra Tennis Classics a Papp László Budapest Sportarénában – egy kicsit másként, ezúttal a jövő klasszikusaival! Így hirdeti magát az idén már hetedszer rendezendő meghívásos torna, amelyen most nem a múlt sztárjai, hanem fiatal tehetségek mutatják majd meg tudásukat.

Az elmúlt években két dolog is nyilvánvalóvá vált. Az egyik, hogy a múlt klasszikusaink száma véges, főleg, ha azokkal a legendás játékosokkal számolunk, akik koruk meghatározó játékosai voltak, de még mindig képesek a magas színvonalú produkcióra. Nemigen van olyan egykori legendás teniszező, aki ne járt volna legalább egyszer a Tennis Classics-on: Borg és McEnroe, Lendl és Edberg, Wilander, majd az őket követő generáció, Leconte, Noah, Muster.

A másik tanulság, hogy hazánk tenisz- és sportimádó közönsége a régi nagyok mellett legalább olyan kíváncsi jelenkorunk legjobbjaira is – érthető, hiszen manapság elég nehéz eljutni olyan helyszínekre, ahol találkozhatunk az immár szupersztárnak számító profi tenisz elittel.

Ebben az évben a világon jelenleg hatodik kanadai Milos Raonic, a 13. lett Ernests Gulbis, a 18. Fabio Fognini és egy nagy tehetség, a mindössze 21 éves osztrák Dominic Thiem versenyez majd Budapesten.