Máté, Mirella
7 °C
17 °C

Győrben játszik a teniszválogatott Moldáviával

2015.01.06. 16:33

Győrben találkozik a moldovai csapattal a magyar férfi teniszválogatott március 6-8-án, a Davis Kupa euro-afrikai zóna II-es csoportjában. A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint a visszatérő kapitány, Kuhárszky Zoltán - aki 1999-ben három mérkőzésen már vezette a csapatot - Fucsovics Mártonra és Gödry Leventére számít, a többi hely pedig a februári fedettpályás országos bajnokságon kel el.

Legutóbb, 2013-ban Moldovában csapott össze a két gárda, akkor a hazaiak 3-2-re nyertek.

A moldovaiaknál a 170. helyen álló Radu Albot után a legjobb játékos a 411. helyezett Maxim Dubarenco, őt pedig a 884. helyen álló Andrei Ciumac követi. Albot tavaly legyőzte Fucsovicsot a US Open selejtezőjében, a 2013-as DK-párharcban viszont a magyar játékos nyert.

Győrben 2009-ben már volt Davis Kupa-párharc, akkor - az azóta a világranglista 11. helyére feljött - Grigor Dimitrovval érkezett bolgárok 3-2-re legyőzték a magyarokat.

Ha a magyarok felülmúlják Moldovát, akkor július 17-19-én fogadhatják Zimbabwét vagy Bosznia-Hercegovinát, újabb továbbjutás esetén pedig Madagaszkár (itthon), Luxemburg (idegenben), Bulgária (idegenben) vagy Lettország (idegenben) következne szeptemberben a feljutásért. Ha viszont a Kuhárszky-legénység kikap a moldovaiaktól, akkor valószínűleg Zimbabwében kell pályára lépnie a kiesés elkerülése érdekében.

A válogatott a 2013-as osztályozón 4-1-re kikapott Luxemburgtól a budapesti Elektromos Csarnokban, így tíz év után kiesett a II-es csoportból. Tavaly májusban aztán Szegeden kiharcolta a feljutást, így idén ismét a zóna második vonalában küzdhet.