Ervin
14 °C
21 °C

Babos wimbledoni bajnokkal folytatja 2016-ban

2015.11.02. 17:50

A szingapúri világbajnokság után Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic beszüntette a közös munkát, a magyar teniszező jövőre a szlovén Katarina Srebotnik oldalán indul majd párosban.  A 22 éves Babos új, 34 esztendős partnere párosban világelső volt, 2011-ben pedig wimbledoni bajnok lett. Mladenovic - részben a riói olimpia miatt - a szintén francia Caroline Garciával próbálkozik 2016-ban, írja az MTI.

Babos a honlapján úgy értékelte az elmúlt 1,5 évet, hogy kezdetben remek volt a kapcsolata Mladenoviccsal, Wimbledon után viszont volt egy törés, ami miatt jól is jöhet a szünet. Srebotnik kapcsán kiemelte, hogy korábbi egyéni sikerei után párosban más-más partnerrel is tudott világelső lenni. Emellett párosban és vegyespárosban is nyert Grand Slam-versenyt. 

A párosra vonatkozó 2016-os terveit illetően úgy fogalmazott, jövőre is a világbajnoki részvétel a célja. Ebben a szezonban Srebotnik és ő is kiharcolta a szingapúri szereplést egy másik társsal, jövőre pedig - mint fogalmazott - együtt is sikerülhet.

Babos és Mladenovic idén Dubajban, Marrákesben és Rómában tudott tornát nyerni, tavaly pedig döntősek voltak Wimbledonban. 

Srebotnik jelenleg a 14. helyen áll a páros világranglistán, karrierje legjobbjaként világelső volt. Eddig 36 WTA-versenyt nyert ebben a műfajban. Ötször jutott Grand Slam-döntőbe, 2011-ben a cseh Kveta Peschke oldalán veretlen maradt Wimbledonban. Vegyespárosban 11 GS-fináléban volt érdekelt, és ötször diadalmaskodott. Az idei vb-n - akárcsak Babosék - egy győzelemmel és két vereséggel zárta a csoportkört a francia Caroline Garciával.