Európa a világ ellen, teniszben is

2016.01.29. 11:28

A jövő évtől új tornát rendeznek a férfi teniszezők számára a golfozók Ryder Kupájának mintájára. A szervezők pénteki bejelentése szerint a versenyt az ausztrálok legendás játékosáról, Rod Laverről nevezik el.

A Laver Kupán Európa legjobbjai csapnak majd össze a világ többi részéről érkező játékosokkal. Mindkét csapatban hat-hat teniszező kap helyet, négy az aktuális forma és eredmények alapján, kettő pedig a kapitányok meghívására. A háromnapos tornán egyes és páros meccseket is rendeznek majd.

Az első Laver Kupára - amelyet a tervek szerint az olimpiai esztendőket kivéve évente megrendeznek - Európában kerül sor. A jelenlegi állás szerint az öreg kontinens csapata jóval erősebb lenne a riválisénál, miután a világranglista első hat helyén a szerb Novak Djokovic, a brit Andy Murray, a svájci Roger Federer és Stan Wawrinka, a spanyol Rafa Nadal, valamint a cseh Tomas Berdych áll. A legjobb nem európai játékos most a rangsorban hetedik japán Nisikori Kej.

A torna ugyanakkor várhatóan nem örvend majd nagy népszerűségnek a teniszezők körében, miután sokan közülük már most is a versenynaptár zsúfoltságára panaszkodnak. Ráadásul nem lesz kötelező a részvétel, és világranglista-pontok sem járnak majd a mérkőzésekért. (MTI)