Babos újra döntős párosban Wimbledonban

2016.07.08. 15:29

Nem indult jól Babos Tímea és Jaroszlava Svedova számára a wimbledoni elődöntő, ugyanis Rquel Atawo és Abigail Spears hamar meglépett 4:1-re az első szettben. Innen viszont hamar összekapták magukat Babosék, három gémet is semmire nyerve kiegyenlítettek, majd meg is nyerték 6:4-re az első szettet.

A másodikra nagyon leeresztett a 10. helyen kiemelt amerikai páros, Babos kazah partnerével 4:0-ra lépett el, 5:1-nél pedig már a meccsben maradásért kellett adogatnia az amerikaiaknak. Itt még sikerült egy gémmel elodázniuk a meccs végét, de Babos szervajátékával már nem tudtak mit kezdeni, és a második szettet 6:2-re bukták el.

„Természetesen nagyon örülünk a győzelemnek! Ma talán lassabban kezdtünk, de együtt összeszedtünk magunkat. Utána pedig zsinórban kilenc játékot nyertünk, így fordítottunk. Ismét nagy élményt jelentett, hogy telt ház előtt játszhattunk az 1-es pályán. Holnap jöhet a centerpálya!” – nyilatkozta Babos Tímea a hivatalos honlapján.

Az 1 óra 14 perc alatt megnyert elődöntő után a Serena Williams, Venus Williams-Julie Georges. Karolina Pliskova mérkőzés győztesével találkoznak majd szombaton.

Babos 2014-ben még Kristina Mladenoviccsal jutott el a wimbledoni döntőbe, akkor a Sara Errani, Roberta Vinci páros simán (6:1, 6:3) verte őket.

Eredmény, eldöntő:

  • Babos, Svedova (magyar, kazah, 5.)-Atawo, Spears (amerikai, 10.) 6:4, 6:2