Dömötör
-1 °C
14 °C

Ma nem lesz Davis Kupa-meccs Budapesten

2016.07.16. 16:10

Az eső és a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt nem rendezik meg a szombatra kiírt páros mérkőzést a Magyarország-Szlovákia tenisz Davis Kupa-találkozón az euro-afrikai zóna I-es csoportjában, a budapesti Europe Tennis Centerben (ETC).

A magyar szövetség honlapja szerint vasárnap 10 órára tették át a mérkőzést, s ha az eső nem áll el, akkor addig várnak, amíg el tudják kezdeni a játékot. Ha a párost időben el tudják kezdeni, utána még sor kerülhet az egyéni meccsekre is. Ha a páros kezdési időpontja elhúzódik, de a magyarok nyernek, akkor az egyeseket hétfőn játsszák le. A huntennis.hu kitér rá, hogy a pálya le van takarva, az állapota jó, s ha az eső eláll, utána egy-két órával játékra alkalmas lesz.

Pénteken Nagy Péter Andrej Martintól, Fucsovics Márton pedig Jozef Kovaliktól kapott ki, így a páros meccs előtt 2-0-ra a szlovákok vezetnek.

Párosban a kiírás szerint a Fucsovics, Gödry Levente duó ellenfele a Martin, Igor Zelenay kettős lesz, majd Fucsovics-Martin és Nagy Péter-Kovalik összecsapást rendeznek.

Kuhárszky Zoltán kapitány együttese legutóbb 2013 áprilisában, Luxemburgtól kapott ki a Davis Kupában.

A magyar és a szlovák csapat először találkozik a DK-ban. A párharc győztese játszhat szeptemberben a 16 csapatos elitet felvonultató világcsoportba jutásért. Az ellenfél a világcsoport első körében alulmaradt egyik válogatott - Japán, Kazahsztán, Svájc, Lengyelország, Kanada, Németország, Ausztrália vagy Belgium - lehet.