Eszter, Eliza
15 °C
28 °C

2017-ben összeáll a Nadal-Federer páros

2016.08.24. 22:32

Múlt héten jelentették be, hogy a golfban már ismert Ryder-kupa mintájára teniszben is megcsinálják a világ és Európa csatáját Rod Laver-kupa néven, sőt, már az akkori bejelentésnél biztos volt, hogy Roger Federer és Rafael Nadal együtt képviselik majd Európát (igaz, golfban Európa és Amerika csatázik).

Azt viszont csak augusztus 24-én közölték, hogy nem is akárhogyan teszik majd ezt: történelmet írva párosban is játszanak majd. Ezzel a párosban 31 Grand Slam-győzelem áll majd össze.

Az európai csapatot Björn Borg, a világét pedig John McEnroe vezeti majd kapitányként. A tornát várhatóan a 2017-es US Open után, szeptemberben, három nap alatt rendeznék, összesen 12 meccsel – kilenc egyéni és három páros találkozó lesz majd, mindegyik maximum háromszettes.

A New York-i bejelentésen Borg reményét fejezte ki, hogy a svájci és a spanyol mellé csatalakozik majd Novak Djokovic és Andy Murray is, míg McEnroe már most elismerte, hogy a világválogatott egyelőre nem tűnik esélyesnek az európai csapat ellen. Már csak azért sem, mert a férfi világranglista legjobb 15 helyéből 13 európai játékosé (a kanadai Milos Raonic és a japán Nisikori Kej 6-7. helye töri meg az európai uralmat), az európaiak 49 GS-győzelme mellett a többieknek, Juan Martín Del Potrónak csak egy van.