Győzelemmel kezdett a címvédő Djokovic

2016.11.13. 19:05

A címvédő szerb Novak Djokovic szetthátrányból fordítva legyőzte Dominic Thiemet a férfi teniszezők szezonzáró londoni ATP-világbajnokságának vasárnapi nyitómérkőzésén.

A 23 éves osztrák újonc meglepetésre hozta az első játszmát, ám ezután már csak két gémet tudott nyerni. A találkozó 2 óra 2 percig tartott.

Ha az ötszörös világbajnok Djokovic - a csoportkörben legfeljebb egy vereséggel - megnyeri a nyolcfős szupertornát, akkor visszaszerzi Andy Murraytől a világelsőséget. Egyben utolérné a hat vb-címével rekorder - és nyár óta pihenő - svájci Roger Federert, aki 2001 óta először hiányzik a novemberi seregszemléről.

A 7,5 millió dollár összdíjazású vb Ivan Lendl-csoportjában Djokovicon és Thiemen kívül a kanadai Milos Raonic és a szintén újonc francia Gae:l Monfils kapott helyet. A másik, John McEnroe-ról elnevezett négyesben a világelső Murray, a svájci Stan Wawrinka, a japán Nisikori Kej és a horvát Marin Cilic szerepel. A kanadai Milos Raonic mindössze 1 óra 25 perc alatt legyőzte a francia Gae:l Monfilst. 

Ivan Lendl-csoport, 1. forduló:

Djokovic (szerb, 2.)-Thiem (osztrák, 8.) 6:7 (10-12), 6:0, 6:2

Raonic (kanadai, 4.)-Monfils (francia, 6.) 6:3, 6:4