Steffi Graffal elődöntőzött utoljára, most Serena Williams jön

2017.01.25. 09:22

A hatszoros bajnok Serena Williams könnyedén verte a brit Johanna Kontát a negyeddöntőben a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A 35 éves amerikai sztár tíz ászt ütve búcsúztatta ellenfelét, és sorozatban tizedik Grand Slam-elődöntőjére készülhet.

Williams a négy között a 34 éves Mirjana Lucic-Baronival találkozik, akivel legutóbb 1998-ban csapott össze. A horvát játékos eddigi egyetlen Grand Slam-elődöntőjét 1999-ben vívta Wimbledonban, Steffi Graf ellen.

Akkor a német legenda később elbukta a finálét Lindsay Davenporttal szemben, és nem szerezte meg 23. Grand Slam-trófeáját, amelyre most Serena is hajt.

A világranglistán 79. Lucic-Baroni és a három hete Brisbane-ben tornagyőztes cseh Karolina Pliskova szerdán összesen 14-szer vesztették el adogatásukat a fordulatos negyeddöntőben.     

Mivel a másik ágon Serena nővére, a 36 esztendős Venus is továbbjutott, a profik 1968-as beengedése óta ez az első alkalom, hogy két 35 évnél idősebb női játékos is GS-elődöntőben szerepel. Venus ellenfele a szintén amerikai CoCo Vandeweghe lesz, írja az MTI. 

A férfiaknál az ugyancsak brisbane-i bajnok Grigor Dimitrov három szettben verte a belga David Goffint, és 2014-es wimbledoni menetelése után bejutott második GS-elődöntőjébe. A két játékos ötödször csapott össze, és az összes meccset a 25 éves bolgár nyerte, aki a négy között a 14-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadallal vagy a kanadai Milos Raoniccsal találkozik.

Eredmények, negyeddöntő:

nők

S. Williams (amerikai, 2.)-Konta (brit, 9.) 6:2, 6:3

Lucic-Baroni (horvát) - Ka. Pliskova (cseh, 5.) 6:4, 3:6, 6:4

az elődöntőben:

S. Williams - Lucic-Baroni, V. Williams (amerikai, 13.)-Vandeweghe (amerikai)

    

    férfiak:

    --------

Dimitrov (bolgár, 15.)-Goffin (belga, 11.) 6:3, 6:2, 6:4