Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A jom kippur miatt lépett vissza a negyeddöntőben

2017.09.29. 15:16

Vallási okokból lépett vissza a sencseni tenisztorna negyeddöntőjében az izraeli Dudi Sela, aki a zsidóság egyik legnagyobb ünnepe, az engesztelés napja, a jom kippur miatt nem lépett pályára.

Sela előbb Matthew Ebden, majd Mischa Zverev legyőzésével jutott el a negyeddöntőbe, ahol a nap második meccse várt volna rá az ukrán Olekszandr Dolgopolov ellen. Az első meccset helyi idő szerint délután 2-re írták ki, a jom kippur kezdete viszont a naplemente, vagyis 18.12 volt Sencsenben. Két háromszettes meccset le lehet játszani négy óra alatt, de amikor a nyitómeccs két óra fölé nyúlt, veszélybe került Sela játéka.

Ennek ellenére pályára lépett, de az első szettet behúzta 6:3-ra Dolgopolov, és mire a második szettben kiegyenlített Sela, már nem sok volt hátra a naplementéig, így a harmadik szettben, egyetlen lejátszott gémmel visszalépett az izraeli.

2013-ban Izrael és Belgium Davis–kupa-meccsén okozott hasonló problémát a jom kippur kezdete, akkor a belgák nem engedték, hogy áthelyezzék a meccset, de volt már ilyen precedens a baseballban is, amikor a dobójátékos Sandy Koufax 1965-ben nem volt hajlandó pályára lépni a jom kippur idején.

via Last Word on Tennis