Öt meccslabdát hárítva nyert Piros Zsombor az Australian Open selejtezőjében

2018.01.10. 11:31 Módosítva: 2018.01.10. 12:00

Piros Zsombor bejutott a második fordulóba az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A tornán tavaly a juniorok között diadalmaskodó és ennek jutalmaként idén a felnőttek közt szabadkártyával induló magyar teniszező egészen hihetetlen izgalmak után, 5 (!) mérkőzéslabdát hárítva győzött. A tett értékét növeli, hogy élete első meccsét játszotta felnőtt Grand Slam-tornán.

Piros a nála majd 300 hellyel előrébb rangsorolt Facundo Bagnist verte, az inkább salakmenőnek számító, a világranglistán 180. argentin tavaly a főtáblán indult, idén viszont a selejtező első körében összekerült a felnőttek közt 556. helyen jegyzett magyarral.

Piros jó kezdés után elvesztette az első szettet, majd a második szettben ellenfelének 4:5-nél, 5:6-nál, majd a rövidítésben is meccslabdája volt – összesen öt alkalommal – ám Piros mindegyiket hárította, többször is a szervája húzta ki a bajból.

A döntő szettben már egyértelműen Piros akarata érvényesült, és két és fél órányi játék után meg is nyerte a meccset.

A kvalifikáció második körében a negyedik helyen kiemelt Bjorn Fratangelo (107.) vagy a szintén amerikai Mitchell Krueger (198.) lesz az ellenfele, a főtáblára jutáshoz három győzelem szükséges.

A nőknél Stollár Fanny (214.) érdekelt a selejtezőben, ő a svájci Viktorija Golubic (116.) ellen kezd csütörtökön. Az Australian Open hétfőn kezdődő főtáblás küzdelmeiben Fucsovics Márton és Babos Tímea alanyi jogon kapott helyet.

Eredmény: selejtező, 1. forduló:

Piros Zsombor-Facundo Bagnis (argentin) 4:6, 7:6 (9-7), 6:2