Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öt meccslabdát hárítva nyert Piros Zsombor az Australian Open selejtezőjében

2018.01.10. 11:31 Módosítva: 2018-01-10 12:00:09

Piros Zsombor bejutott a második fordulóba az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A tornán tavaly a juniorok között diadalmaskodó és ennek jutalmaként idén a felnőttek közt szabadkártyával induló magyar teniszező egészen hihetetlen izgalmak után, 5 (!) mérkőzéslabdát hárítva győzött. A tett értékét növeli, hogy élete első meccsét játszotta felnőtt Grand Slam-tornán.

Piros a nála majd 300 hellyel előrébb rangsorolt Facundo Bagnist verte, az inkább salakmenőnek számító, a világranglistán 180. argentin tavaly a főtáblán indult, idén viszont a selejtező első körében összekerült a felnőttek közt 556. helyen jegyzett magyarral.

Piros jó kezdés után elvesztette az első szettet, majd a második szettben ellenfelének 4:5-nél, 5:6-nál, majd a rövidítésben is meccslabdája volt – összesen öt alkalommal – ám Piros mindegyiket hárította, többször is a szervája húzta ki a bajból.

A döntő szettben már egyértelműen Piros akarata érvényesült, és két és fél órányi játék után meg is nyerte a meccset.

A kvalifikáció második körében a negyedik helyen kiemelt Bjorn Fratangelo (107.) vagy a szintén amerikai Mitchell Krueger (198.) lesz az ellenfele, a főtáblára jutáshoz három győzelem szükséges.

A nőknél Stollár Fanny (214.) érdekelt a selejtezőben, ő a svájci Viktorija Golubic (116.) ellen kezd csütörtökön. Az Australian Open hétfőn kezdődő főtáblás küzdelmeiben Fucsovics Márton és Babos Tímea alanyi jogon kapott helyet.

Eredmény: selejtező, 1. forduló:

Piros Zsombor-Facundo Bagnis (argentin) 4:6, 7:6 (9-7), 6:2