Fucsovics ellen jött össze Federer leglinkebb pontja

2018.01.22. 12:21

Fucsovics Márton nem tudta felborítani a papírformát Roger Federer ellen az Australian Open nyolcaddöntőjében, de a magyar teniszezőnek így sincs miért szégyenkeznie, mert szinte végig komoly erőbedobásra kényszerítette a világ legjobb játékosát.

A ritka kivételek közé tartozott egy nem mindennapi labdamenet a második szett végén, amikor Fucsovics a szettben maradásért adogatott Federer 5:4-es vezetésénél. A pontról a következőt nyilatkozta a svájci a torna hivatalos honlapjának:

Ennél linkebb pontot még talán az életben nem nyertem. Az az ütés mehetett volna bárhova, csak oda nem, ahova végül esett, pont úgy, hogy még lecsapni sem lehetett rendesen. Utána már jól védekeztem, de normális esetben nem lehet valakinek ekkora mázlija. Szerencsére nem ezen múlt a második szett, hogy őszinte legyek, az még viccnek is durva lett volna.

Utóbbi mondattal nyilván Fucsovics is mélyen egyetért, tényleg őrült labdamenet volt, ami egy Holdra tartó Federer-ütéssel indult.

Federer emellett elmondta azt is, hogy számára nem volt teljesen ismeretlen a magyar játékos, mivel Svájcban több napot készültek együtt, ráadásul a felkészülés alatt ötszettes meccset játszottak, így volt alkalma kiismerni Fucsovics erősségeit és gyengéit. Ugyanakkor az utóbbi időben nem figyelte a magyart, az AusOpenen játszott meccseit sem látta, így volt, amiben Fucsovics meglepte. Összeségében pedig Federer örült neki, hogy Fucsovics sokáig szorosan tapadt rá, ezért jó meccs lett a találkozójukból.