Bernadett
5 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Babos megszorította a kétszeres GS-győztest a mexikói torna döntőjében

2018.04.09. 09:10 Módosítva: 2018.04.09. 09:10

Babos Tímea kikapott a volt világelső Garbine Muguruzától a monterreyi női tenisztorna vasárnapi döntőjében, írja az MTI.

A 48 perces első szettben Babos - honlapja szerint - 15-40-ről nyerte első adogatójátékát, majd a következő gémben a világranglistán harmadik Muguruza is két bréklabdát hárított. A hatodik játékban a magyar játékos elnyerte ellenfele adogatását, majd előnyét megőrizve 5:3-nál beütötte harmadik szettlabdáját. Ez volt az első játszma a tornán, amit a spanyol teniszező elveszített.

Az 54 perces második játszmában a magyar játékos 2:0-ra elhúzott, de Muguruza feljavult, és 54 perc alatt kiegyenlített. A döntő szettben a kétszeres Grand Slam-bajnok ellenfél a hatodik játékban brékelt, majd tartotta a különbséget, végül 2 óra 21 perc elteltével lezárta a döntőt.

Babos nyilatkozatában hangsúlyozta, örül, hogy nagy meccset játszott a mexikói fináléban.

„Ott volt az esély a kezemben, de Muguruza régóta top 10-es játékos, ez most is érződött. Nekem is több ilyen meccset kell játszanom, hogy jobban érezzem a ritmust. Az a nagy különbség a legjobbak és a többi játékos között, hogy azonnal ott volt a nyakamon, amint egy picit esett a játékom színvonala, vagy visszavettem, és nem olyan sebességgel játszottam. El kell hinni, hogy ide tartozom. Szuper lezárása volt a kemény pályás szezonnak!" – nyilatkozta Babos.

A magyar teniszező döntős helyezése jól fizetett, öt helyet lépett előre a világranglistán, így most a 39. helyen áll. Muguruza maradt a harmadik helyen.

Garbine Muguruza (spanyol, 1.)-Babos Tímea (4.) 3:6, 6:4, 6:3