Olivér
4 °C
8 °C

Federer 10 év után új szerelésben játszik Wimbledonban

000 17000S
2018.07.02. 16:36

Az első kiemelt és címvédő Roger Federer magabiztosan vette a hétfői első kört Wimbledonban, másfél órára sem volt szüksége, 6:1, 6:3, 6:4-re győzött a szerb Dusán Lajovics ellen.

A legnagyobb feltűnést viszont az keltette, hogy a svájci nem a megszokott szerelésében lépett pályára, miután tíz év után ruhaszponzort váltott.

A Nike-val márciusban járt le a szerződése, és már akkor elindultak a találgatások, mivel nem hosszabbította azonnal meg a megállapodást. Ennek ellenére a salakszezont kihagyó Federer a füves pályás felvezető tornákon még Nike-szerelésben játszott az elmúlt hetekben.

Wimbledonban megkaptuk a választ, mert hétfőn már a japán ruhagyártó, az Uniqlo szerkójában lépett pályára. Az Uniqlo korábban Novak Djokovics szponzora is volt. Cipőt viszont nem gyárt, ezért Federer továbbra is Nike-ban játszik.

Federer egyébként a Forbes listája szerint évente nagyjából 77,2 millió dollárt (kb. 21 milliárd forintot) keresett a pénzdíjakból és a szponzori szerződéseiből.

A pontos összegeket csak találgatják, de Federernek az Independent szerint évi 10 millió dolláros megállapodása volt az amerikai sportszergyártóval, amire az Uniqlo a hírek szerint durván rálicitált.

Állítólag évi 30 millió dolláros ajánlatot tettek,

ráadásul a következő tíz évre – vagyis Federer akkor is évekig ezt a pénzt kapná, ha már az aktív teniszező-pályafutását befejezi.

Hivatalosan egyébként nem erősítették meg, hogy milyen egyezséget kötött Federer az új ruhaszponzorával.

Frissítés: a wimbledoni nyitómeccs utáni sajtótájékoztatóján Federer azt mondta, hogy jól érezte magát az új szerelésben. Azt is elmondta, hogy az ikonikus RF-logójának jogai is visszakerülnek hozzá belátható időn belül.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?