2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Történelmi pillanat: Babos vezeti majd a világranglistát párosban

2018.07.09. 16:09

Nem nagyon megy egyesben, párosban viszont olyat tesz Babos Tímea, amely korábban egyetlen magyar teniszezőnek sem sikerült. Július 16-tól, női párosban ő vezeti majd világranglistát. Ehhez három eredménynek kellett kedvezően alakulnia, de úgy is alakult.

A tajvani Can Latisa és az orosz Jekatyerina Makarova már a második körben kiesett, Hlavacková és Barbora Strycová pedig a nyolcaddöntőben esett ki, míg Babos, párján a francia Kristina Mladenoviccssal hétfőn lépett pályára a legjobb nyolcba jutásért a belga Kirsten Flipkens és a román Monica Niculescu ellen (ennek lényege a cikk alján). Ettől a meccstől függetlenül Babos az első helyen kezdi a jövő hetet.

Babos a szezon előtti sajtótájékoztatón, könnyek között mesélte el, hogy mit jelentett számára tavaly, a WTA páros-viilágbajnokságon, Andrea Hlavácková oldalán elnyert aranyérem. Szóba kerül akkor az egyéni karrierje is, amelyről úgy nyilatkozott akkor, hogy még mindig az az elsőszámú cél.

Ehhez képest ebben a szezonban egyéniben 32 meccse volt idáig, aminek a felét nyerte meg. A Tajvan Opent megnyerte, Monterreyben döntős volt, míg Szencsenben a legjobb nyolcig jutott. Miközben párosban sorban jöttek a sikerek.

Az Australian Opent és Briminghamet Mladenoviccsal megnyerte, döntőt játszott Madridban, elődöntős volt Tajvanon, Indian Wellsben. Most pedig már a legjobb 16-ban van. Babos a párosról egyszer azt mondta, nagyon fontos számára ez a játék is, most pedig eljutott oda, ahová magyar teniszező még soha. Babos egyesben a 38., a világranglistán.

Az elsőként rangsorolt magyar, francia kettős a Kirsten Flipkens, Monica Niculescu belga, román egységet győzte le két szettben, 63 perc alatt a hétfői nyolcaddöntőben. 

"Talán nem játszottuk a legjobb teniszünket, de ami fontos, végig nagyon segítettük egymást. Örülök, hogy ismét negyeddöntősök lehetünk Wimbledonban" - fogalmazott honlapján a 25 éves soproni teniszező. Nehéz elhinni... Erre az évre ezt a célt tűztük ki párosban az edzőmmel, és sikerült! Hihetetlenül nagy dolog ez!"

Női páros, nyolcaddöntő:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Kirsten Flipkens, Monica Niculescu (belga, román, 13.) 6:3, 6:4